En jullängtande själs försök till att njuta av nuet

Jag älskar hösten, den friska luften och alla naturens färger. Som julälskare och julbloggare händer det dock lätt att jag glömmer bort att njuta av hösten, för jag längtar ju redan till nästa höjdpunkt. I helgen har jag verkligen ägnat mig åt att göra saker som jag förknippar med hösten, i ett försök att njuta av nuet i stället för att hela tiden vara på väg vidare. Carpe diem and all that jazz.
 
 
Jag har tillbringat tid i naturen, med min kamera och utan min mobil. Särskilt nu när julbloggandet är igång igen och alla Instagramkonton med jultema åter är aktiva märker jag hur beroende jag är av min mobiltelefon. Det vill jag förstås inte vara, så nu försöker jag aktivt att inte ta med den på promenader och liknande (fastän det är väldigt märkligt och ovant att gå i tystnad). Utan mobilen i handen lägger jag märke till saker - som att rönnbären är som rödast nu, eller som att det bara är några dagar tills solnedgångarna är som vackrast över ån. Det är fint att gå omkring med kameran i högsta hugg och fotografera det som faller en in. Även om alla årstider är vackra på sitt sätt är det bara hösten som gör mig sugen på att greppa kameran igen. I går tillbringade jag två timmar i skogen utan mobilen och jag önskade verkligen att jag hade haft kameran med mig.
 
I helgen har jag också tänt ljus i varje vrå. Badat bastu, druckit lite prosecco, fixat här hemma i lugn och ro,  ätit äppelkaka, spelat sällskapsspel, haft traditionellt fredagsmys med tacos och skrivit flera blogginlägg på raken för att inspirationen flödat. Jag har köpt nya kängor, gått på marknad och ropat in några gamla skolplanscher på en auktion, allt medan regnet öste ner. Ösregn är mitt bästa väder.
 
Vad gör ni för att maxa hösten?