Svar på era frågor, del 1

Bloggens åttonde födelsedagsvecka är här! Jag bad er att ställa frågor och komma med inläggsönskemål, så veckan börjar med svar på de tio första frågorna jag fick på Instagram och här på bloggen. 


 

Hur kom det sig att du började julblogga? P.s. Du är grym!

Vad glad jag blir, tack! Jag började julblogga när jag flyttade hemifrån för att studera. Jag kände mig ganska ensam och läste en massa julbloggar. I oktober 2011 startade jag Jul hos Linda.

Har du någon unpopular opinion om julen?

Vilken otroligt svår fråga. Jag älskar ju det mesta med julen. Däremot älskar jag verkligen inte risgrynsgröt. Jag verkar vara ganska ensam om det, men jag vet inte om det räknas som en impopulär åsikt.

Om du bara fick lyssna på en jullåt under julhelgen – vilken blir det?

Jag funderade länge och väl på det här. Det stod mellan Jul jul strålande jul och That's Christmas to me med Pentatonix. För just julhelgen skulle jag nog av tradition välja den förstnämnda.

Vilket är det bästa finska julbakverket?

Jultårtan! Smördeg med plommonmarmelad, så enkelt och så gott. HÄR har jag skrivit mer om det. 

Förra året gjorde jag minijultårtor med laxröra - en riktig hit på min födelsedagsbrunch.

Favoritjulsången?

Jag har många favoriter. Jul jul strålande jul och That's Christmas to me som jag nämnde ovan till exempel, men också Driving Home for Christmas, Julen är här och It's Beginning to Look a Lot Like Christmas. Det är nästan omöjligt att välja bara en.

Vilken är din favoritjulkalender som visats på TV?

Min absoluta favorit är Tjuvarnas jul från 2011. Den är perfekt på alla sätt - snö, Oliver Twist-miljöer, bra skådespelare, bra story. Förra året uppdaterade jag min topp fem HÄR.

När kryper första julpyntet fram? Eller finns det nånting som får vara framme året om?

Jultextilierna brukar jag ta fram i mitten av november, samtidigt som jag hänger upp stjärnorna i fönstren. Sedan kryper julpyntet fram lite i gången tills mitten av december då det är full on jul i det här huset! Jag har inget pynt som är framme året om faktiskt. 

Vår matsal klädd i röda textilier, november 2018.

Vad tycker du är det sämsta med julen? :’D (jag vet, svårt att hitta nåt men)

Verkligen svår fråga! Men för mig är nog det sämsta att andra upplever julen som stressig, eller att många klagar när julen letar sig fram "för tidigt" i butikerna. Det påverkar min stämning negativt, så det vill jag helst inte höra. Sedan är det ju också ganska dåligt att julen är så kort, men jag gör mitt bästa för att fånga varje minut av den.

Vad får inte saknas på ditt julbord?

Mammas hembakade bröd och någon riktigt god ost, vegetariska "köttbullar", lax i alla former.

Hur kommer du på alla bra inläggsidéer? Hur finner du tiden att skriva inläggen?

Ju mer jag bloggar, desto fler idéer får jag. Jag skriver ner alla idéer så fort de dyker upp i mitt huvud och tar itu med dem senare när jag har tid. Jag är aktiv på Instagram och följer en del youtubers, där kan man också hitta en hel del idéer. Mitt mål är att publicera ett inlägg varje dag mellan första september och julafton, men om det inte går så är det inte hela världen. Det ska vara kul att blogga! Jag bloggar långt ifrån varje dag utan tidsinställer inläggen. Jag lägger säkert sju timmar i veckan på bloggen, men inte en timme om dagen utan någon timme här och där.