Amelia jul 2019

Amelia har länge varit min favorit bland julmagasinen, så när årets tidning landade i de finländska butikshyllorna var jag inte sen att hugga in på läsningen. Jag gillar Amelia för att det finns en hel del att läsa - inte bara bildtunga tipssidor och recept, utan även långa artiklar om olika personers julfiranden och mer djupgående intervjuer. Den räcker lite längre och ger lite mer än andra jultidningar.

I år innehåller tidningen allt från handfasta tips på hur man kan fira en mer jämställd jul (för julen är den tiden på året då uppgiftsfördelningen könen emellan är som allra minst jämställd) och vilket bubbel som passar bäst för vilken rätt på nyårsafton till recept på senapsgriljerad halloumi och julgranspizza. Förra året provade jag ju att griljera en kålrot som veganskt alternativ till julskinkan, men nu är jag mycket sugen på att prova halloumivarianten. 

Julstjärnor som julgransdekoration, någon?

Jag får väl säga som jag tenderar att säga varje år när jag skriver min minirecension av den här jultidningen: Mitt i prick, Amelia! Ni gjorde det bra än en gång. Nu får det räcka med jultidningar för min del för denna säsong, för Allers och Amelia räcker gott och väl för min del.

Vilket julmagasin läser ni helst?