Det här är Linda

Jennys jul och Våran lilla julvrå har berättat lite mer om sig själva i varsitt blogginlägg. Jag har gjort det en gång för fem (!) år sedan, men eftersom mycket har hänt och ni läsare har blivit några fler sedan dess tänkte jag att det kanske är dags för en uppdatering.
 
Jag föredrar att hålla mig bakom kameran, så ni får nöja er med den här bilden på när jag fjantar mig framför spegeln inför blogginlägget om min jultröja från Gina Tricot.
 
Jag tror att ni kan gissa er fram till mitt namn vid det här laget. Jag är 25 år, kommer från en liten by i Finland och bor numera i en ännu mindre by i samma land med min sambo och vår katt Skrållan. Vi bor i ett gammalt, rött hus från 1918 som vi totalrenoverade 2013-2014. Finland är bra, bortsett från bristen på julmust på glasflaska. Vi dricker glögg på tetra, har kålrotslåda på julbordet och firar två extra festdagar i december: självständighetsdagen (röd dag) och lilla jul (ej röd dag, men en lördag). Den senare ska jag skriva mer om nån gång, men inte i dag.
 
Så här ser vårt hus ut i det bästa julvädret. Bild från förra årets första snöfall den 26 oktober, därav inget julpynt.
 
Jag har en magisterexamen i svenska (vilket för övrigt är mitt modersmål - Finland har två nationalspråk - tackar som frågar) och håller nu på med min doktorsavhandling. På temat bloggande, faktiskt. Man kan väl säga att jag är ganska insyltad i det här mediet vid det här laget. Jag frilansar också som korrekturläsare, vilket jag tycker är skoj. På min blogg får jag ge utlopp för ett mer fritt och kreativt skrivande än det jag ägnar mig åt största delen av tiden, och det är absolut en stor anledning till att jag fortfarande tycker att julbloggandet är så roligt. Jag har bloggat till och från sedan 2007, men alla mina personliga bloggar har varit synnerligen kortlivade, till skillnad från julbloggen som jag startade 2011 och tycks vårda mer och mer för varje år. Andra saker jag roas av är kompishäng, Netflix, läsning och handarbete. 
 
Jag finns ocksåFacebook och Instagram.