Fem populära julfilmer jag inte har sett

Det finns julfilmer och så finns det julfilmer, sådana där som nästan har kultstatus och som "alla" har sett eller "måste" se. Jag har förvisso sett en del sådana julfilmer de senaste åren (t.ex. Grinchen och Karl-Bertil Jonssons julafton), men det finns fortfarande en hel del som jag inte har sett.
 

 
 
1. Fanny och Alexander (1982), en svensk dramafilm som utspelar sig i början av 1900-talet. Hur många gånger har jag inte hört någon prata om något fint som en "riktig Fanny och Alexander-jul"? Med fyra Oscars och ett IMDb-betyg på 8,1 lär den ju definitivt vara sevärd. Förra året visades den i SVT på juldagen, men då satt jag (återigen) inte bänkad vid teven. 
 
2. Tomten är far till alla barnen (1999) är en svensk komedifilm, som jag har förstått innehåller en stor dos svart humor. Jag har för mig att den brukar sändas på julafton (rätta mig gärna om jag har fel!), men hittills har jag alltså inte lyckats zappa in den. Wikipedia upplyste mig dessutom om att det finns en tysk remake från 2007 som heter Meine schöne Bescherung - den kanske också kunde vara kul att se?
 
 
3. The Nightmare Before Christmas (1993), en amerikansk stopmotionfilm skriven och producerad av Tim Burton. År 2007 släpptes 3D-versionen som producerades av Walt Disney Pictures. Jag har ingen aning om varför jag inte har sett den, kanske har jag tänkt att den verkar för mörk för att vara julig? I ärlighetens namn kanske den mer betraktas som en halloweenfilm, men julen spelar absolut en mycket stor roll i filmen. Lite intresserad blev jag när Pentatonix släppte sin version av låten Making Christmas från filmen nu i september.
 
4. Miracle on 34th street (1947) är en amerikansk dramakomedifilm som vunnit tre Oscars och fem andra filmpriser. Man har gjort nya versioner av filmen flera gånger, till exempel år 1994. Jag har lite svårt för uråldriga filmer, men en uppdaterad version skulle kanske fungera bättre för mig?
 
 
5. En underbar jävla jul (2015), en svensk komedifilm som blev den mest sedda svenska filmen året då den kom. "Uträknad av kritikerna, men älskad av publiken" skrev SVT Nyheter. Något toppbetyg på IMDb har den inte - den landar på 5,5 i dagsläget - men jag har läst många julbloggar som hyllar den här filmen, så kanske stämmer det.
 
Okej, vilken av de här filmerna måste jag ge mig på först? 
Och jag vill såklart också veta: Vilken populär julfilm har ni inte sett ännu?