När? - En jullista

Dags för en jullista igen! Denna kommer från Sofies julblogg.
 
1. När köper/bakar du första julkakan/julgodiset?
Jag är ganska snabb på att köpa på mig sånt, så det brukar bli redan i september. Men jag bakar i princip från och med slutet av oktober till mitten av december. När lusten faller på, helt enkelt.
2. När sätter du upp julbelysning utomhus?
I ärlighetens namn är det mesta av den uppe året om... Men vi tänder den och sätter upp det sista någon gång i mitten av november.

3. När pyntar du för advent?
En eller två veckor före första advent. Det beror på hur stor längtan jag känner. 

4. När pyntar du för jul?
Allra senast två veckor före jul, men i allmänhet kring första advent. Jag har inte riktigt något regelverk för detta utan jag går på känsla. 

5. När börjar du fundera på julklappar?
Jag tänker på julklappar året om, men lite mer än vanligt från och med augusti, september.

6. När börjar du köpa julklappar?

Om jag hittar något perfekt i juni eller juli så köper jag det, men annars blir det i september eller oktober. Nu köpte jag första julklapparna i juli, och sedan blev det en paus till slutet av september. Men nu är jag igång på riktigt!
 
7. När kommer julgranen fram?
Cirka en vecka före jul. Den lilla plastgranen står dock framme från och med första advent.

8. När börjar du lyssna på julmusik? 
Jag försöker alltid hålla mig till första november. Ibland går det, ibland inte. I år har jag inte haft jättestor längtan efter julmusik, så jag kanske väntar till november. När det väl är igång är julmusik nästan det enda jag lyssnar på, så det får gärna vänta ett tag.

9. När dricker du den första juliga drycken? 
I september vanligtvis, men nu hann det bli 7 oktober innan jag fick i mig glögg. Dessutom brukar julmust vara min första juliga dryck, men så blev det alltså inte i år.

 
 

10. När åker julen ut?
Runt tjugondag Knut. Det är alltid SÅ ledsamt, tomt och rent ut sagt deprimerande. Januari är den jobbigaste månaden på året för mig. Det känns alltid som ett breakup.