Fler juliga saker ni (kanske) inte visste om mig

1. Jag gillade inte Mysteriet på Greveholm, inte heller Mysteriet på Greveholm 2.0 som sändes för några år sedan. There, I said it. Jag förstod inte grejen när jag var barn och jag ser tyvärr inte charmen nu heller. 
 
2. Livets bästa sak är för mig att sitta i soffan framför granen, omringad av massor med tända ljus, och läsa en roman. I bakgrunden ska man så klart spela lugn julmusik. Blir alldeles varm i kroppen bara av att tänka på det. 
 
 
3. Min jul följer inga trender. Varje år hänger jag upp samma (röda) gardiner och pyntar granen på samma sätt (med röda kulor, lite glitter och virkat pynt). Jag ställer fram mina tomtar på samma ställe och placerar amaryllisen i samma kruka. Min julinredning har aldrig varit lila, vit, svartvit, grå, shabby chic eller dylikt. Jag kör inte på något nytt, spännande tema vad gäller julgranspynt varje år. Det jag älskar allra mest med julen är ju hur den liksom består. Det finns en trygghetskänsla i det, kanske för att mina barndomsjular också alltid såg likadana ut. Jag är en sucker för traditioner, helt enkelt. Däremot tycker jag om att smaka på olika julnyheter, prova på olika pyssel och variera julklappsinslagningen.
 
4. Under de första åren var min julblogg något av en hemlighet. Jag vet inte riktigt varför, men det var oerhört viktigt för mig att inte folk visste om den. Jag skämdes till och med lite grann. Det gör jag definitivt inte längre. Jag älskar att julblogga och jag vill gärna att så många som möjligt ska hitta hit. ALLA behöver julmagi!
 
5. Det första jag ser när jag stiger upp dagarna före julafton är julgranen. Jag har nämligen julgranen i vardagsrummet, intill dörren till sovrummet. Dessutom har jag en timer på julgransbelysningen så att den alltid tänds innan jag vaknar. Det påminner mig om jularna då jag fortfarande bodde hemma - pappa var alltid uppe och tände granen tidigt, så när jag tassade upp (också då från sovrummet bredvid vardagsrummet) var skenet från granen det första jag såg. 
 
DU KANSKE OCKSÅ GILLAR: