Årets första jullista

Har jobbat som en tok och igår på min lediga dag blev det ännu en dagslång loppisrunda, så det har inte funnits mycket utrymme för jultänk och än mindre för julbloggande. Skönt det egentligen också, för det är ju trots allt augusti. Nästa vecka når vi ännu en milstolpe mot julen: September!

Tänkte fylla i Maries lista som många andra också har gjort.

 
Längtar du efter julen?
Alltså, egentligen inte. Det framstår säkert som att jag längtar helt sjukt mycket (särskilt bland mina vänner, där det blir så tydligt då ingen annan är lika julfrälst), men det är inte själva julen jag längtar efter utan oktober, november och december och hela julmyset runtomkring de tre månaderna: den första snön, den första julklappen, glöggkvällar, tända ljus, julbloggning, alla jultidningar och så vidare. Man kan säga att jag längtar efter längtan.

Har du något speciellt minne från förra julen?
Jag hade satsat mycket på dofter förra året, med apelsiner med nejlikor, hyacinter, julte, doftljus osv. Så nu när jag tänker tillbaka minns jag så väl hur julen doftade.

Testade du något nytt recept förra julen?
Jag kokade daim, som visserligen blev jättegott men som knappt gick att bita i! Lite kortare koktid nästa gång tror jag.

Har du börjat fundera på julklappar?
Ja, inte så att jag börjat leta men idéer har dykt upp i mitt huvud.

Skulle du kunna tänka dig att åka bort över julen?
Rätt och slätt: Nej.

Skulle du kunna tänka dig att istället för julklappar resa bort efter julen?
Nej.

Vilka är dina förväntningar på årets julkalender?
De är ganska låga tyvärr, på grund av att Greveholm knappt handlar om julen och så var jag inte ens särskilt förtjust första omgången. Men jag hoppas på en positiv överraskning!

När kommer du att dricka säsongens första glögg?
I november någon gång då jag känner för det.