- Test: Coca-Cola Zero Cinnamon

Test: Coca-Cola Zero CinnamonSå sent som igår skrev jag ju att jag inte hade lyckats hitta Coca-Colas kanelsmakande nyhet nånstans, men igårkväll fanns den plötsligt i butik när jag bara skulle springa in efter det allra väsentligaste. Hurra! Jag har hört alla åsikter man kan tänka sig om den här drycken. Sannas Christmas avskydde den, andra i mitt flöde har hyllat den. Ytterligare ett gäng har mest känt "meh" - ni vet, två till tre på betygsskalan, ingenting som tillför nånting till ens liv.
 
Jag älskar både cola (specifikt Zero, eller om jag ska vara riktigt ärlig föredrar jag Pepsi Max) och kanel, så jag var ganska taggad på att testa. Så här skrev jag i ett blogginlägg om nyheten:


” 
Här kommer Coca-Cola och utmanar institutionen Julmust på julbordet. (Här i Finland är den dock ingen institution alls, så den positionen är lättillgänglig.) Jag har inte mycket till övers för Coca-Colas senaste påhitt med halloncola och persikocola, och jag tillsätter hellre citron själv än köper en med smakessens. Med det sagt är jag faktiskt mycket taggad på att prova den här. Jag är en av de där som skulle kunna sätta kanel på exakt vad som helst. Kanelknäcke är något av det bästa som finns, och morgongröten smakar ingenting utan en redig skopa kanel. Det känns inte alls osannolikt att det här skulle kunna bli en riktig hit.
 
 
Min iver smittade av sig på sambon som också blev väldigt intresserad av att provsmaka. Vi väntade lite så att den skulle bli iskall förstås, för det är det enda sättet att dricka cola på, men sedan var det äntligen dags att korka flaskan.
 
 
Den doftade alldeles magiskt av kanel. Ungefär som en drink med Fireball, fast utan den där stickande alkoholdoften förstås. Förväntningarna ökade ytterligare. Vi tog varsin klunk.
 
Det smakade cola. Kanske 0,5% kanel. Jag tänkte att det kanske berodde på att jag vid det här laget har en mycket hög kaneltolerans och närmast ser den som en av baskryddorna (ibland tror jag att jag använder kanel mer än jag använder salt, och jag använder definitivt kanel oftare än peppar). Men sambon, som ofta tycker att det blir för mycket kanel när jag är i farten, höll med mig. Det är gott förstås, för cola är gott och den blir inte sämre av den där halva procenten kanel som vi kände av. Men för mig stannar det på "meh". 3 av 5 snögubbar kan den få.
 
Både jag och sambon påmindes dock om en mycket godare kaneldryck som vi avnjutit i år, nämligen en öl med kanelsirap på vikingtemarestaurangen Harald. Det var mitt i juli och jag svingades till hösten, jullängtan och pirr omedelbums. Colan får nog stå kvar i butiken i fortsättningen - jag måste börja experimentera med kanelöl i stället. 
 
Har ni provat kanelcolan? Vad tyckte ni i så fall?

Kommentera här: