Säsongens nyheter: tropisk glögg, pepparkakschoklad och kryddig colaDet är den där tiden på året när det känns som att det släpps nya säsongsprodukter varje dag. Jag brukar vara måttligt intresserad av dem och skriver sällan om dem på bloggen. I dag gör jag ett undantag, för jag vill gärna dela med mig av mina tankar och förväntningar på några av de hittills mest omtalade produkterna.
 
Oftast när det dyker upp någonting nytt (ät- eller drickbart) på marknaden till jul provar jag produkten en gång och så var det bra med den saken. Jag upplever att det är svårt, för att inte säga omöjligt, att hitta nya favoriter då företagen slåss om att komma på den mest otippade kombon (vilket sällan resulterar i något jättegott). Det är inte lönt att hitta nya favoriter heller, för det mesta säljs ju i begränsad upplaga eller åtminstone under en begränsad tidsperiod. Men nu ska jag inte vara pessimistisk. Det finns trots allt hela tre produkter jag är en gnutta intresserad av så här långt.
 
 
En tropisk årgångsglögg
 
Blossa 19 Aloha har smak av passionsfrukt, kokos, hibiskusblomma och kaffe. Min första reaktion var ungefär: They had me until kaffe. Dessutom ser det ut att vara en röd glögg, vilket förvånar mig med tanke på de tropiska smakerna som jag upplever skulle passa bättre till en ljus glögg. Sedan har vi designen, som trots den julröda bakgrunden ger mig absolut noll julkänsla, men det är inte ovanligt när det gäller Blossas årgångsglögg (jag älskade förra årets glögg och design, och ljusblått och gult skriker ju inte heller jul, direkt). Då är det definitivt värre att jag tycker att mönstret känns lite tacky. Hur som helst - trots design och kaffeinslag är jag väldigt sugen på att prova, eftersom tropiska smaker alltid tilltalar mig. 
 
Den här recensionen från Baaam gör mig ännu mer sugen:
"Glöggen har en ljusrosa färg och smakar tydligt fruktigt av passionsfrukt. Den har nästan en liten ton av grapefrukt i eftersmaken. Smakpanelen hade svårt att känna kokos eller kaffe. Den doftar och smakar mycket tydligt av glögg. När man värmer den försvinner en del av sötman, men den är fortfarande fruktig. Smakerna framträder också tydligare när glöggen är varm.

Vill du kan du göra en drink till glöggfesten, varför inte testa att göra glubbel – kanske världens enklaste och godaste drink. Ta hälften Aloha-glögg och hälften rosébubbel. [...] Den tydliga glöggsmaken blir kvar men lättas upp av det lite mer neutrala bubblet."

Glubbel, det tackar man liksom inte nej till.

 
 
 
Marabou utmanar Fazers pepparkakschoklad
 
Om ni har följt mig en längre tid vet ni att jag närmast skulle dö för Fazers pepparkakschoklad. (Om ni har följt mig en längre tid vet ni förmodligen också att jag har en dramatisk sida.) Jag älskar choklad, men det finns ingen choklad som kan mäta sig med just den. Därför blev jag både triggad och exalterad över att se att Marabou nu släpper en pepparkakschoklad. För det första undrar man ju hur det kunnat ta så oerhört lång tid? Det känns som den mest självklara limited edition-chokladen i juletider. Den klart godaste kombinationen för säsongen också, om ni frågar mig. Det ska verkligen bli spännande att se hur den smakar. Ja, spännande, you heard me.
 
 
 
 
Kryddig cola till jul
 
Här kommer Coca-Cola och utmanar institutionen Julmust på julbordet. (Här i Finland är den dock ingen institution alls, så den positionen är lättillgänglig.) Jag har inte mycket till övers för Coca-Colas senaste påhitt med halloncola och persikocola, och jag tillsätter hellre citron själv än köper en med smakessens. Med det sagt är jag faktiskt mycket taggad på att prova den här. Jag är en av de där som skulle kunna sätta kanel på exakt vad som helst. Kanelknäcke är något av det bästa som finns, och morgongröten smakar ingenting utan en redig skopa kanel. Det känns inte alls osannolikt att det här skulle kunna bli en riktig hit.
 
 
Vad tror ni? Finns det någon nyhet ni är extra taggade på?
1 Jul, Strålande Jul:

skriven

Nu fick du mig intresserad att prova Fazers pepparkakschoklad när du lovordar den så. Även om mitt svenska hjärta klappar lite extra för Marabou, så är Fazers choklad inte långt ifrån (precis som Norges Freia). Tror det får bli att smaka både Fazers och Marabous för att jämföra. Vad gör man inte för choklad liksom, haha!

Svar: Hehe... Kan ju hända att jag är något partisk som finländare, men Fazers pepparkakschoklad har alltid varit en stor favorit! Tänker som du att man får jämföra ordentligt ;)
Jul hos Linda

Kommentera här: