- Novellix novellkalender och Teadventskalendern 2019

Novellix novellkalender och Teadventskalendern 2019På fredag släpps de två enda julkalendrarna jag är riktigt taggad på. Jag är ju en riktig storkonsument av te, och jag älskar att läsa, så det kanske inte kommer som någon stor överraskning att de två kalendrarna som ligger högst på min önskelista är Teadventskalendern och Novellix novellkalender. Tänk att få läsa en ny novell och sippa på en ny tesort varje dag i december (helst samtidigt)!
 
 
Novellix novellkalender lanserades för första gången förra året, och även om jag var väldigt sugen redan då slog jag sist och slutligen inte till på den. Det grämde mig inte så mycket, eftersom jag inte hade tid att läsa särskilt mycket när december väl kom. Men visst tänkte jag att jamen, nästa år är det dags. Jag skulle antagligen kasta mig över den direkt om jag visste att novellerna (eller åtminstone merparten av dem) hade jultema. Och än lever hoppet - på Instagram (där bilden ovan figurerar) lovar de nämligen att berätta mer snart "för det är nämligen en hel del nytt i år". 

 
Årets upplaga av Teadventskalendern är lika snygg som den brukar vara. Årets design avtäcktes i fredags och den är helt i min smak - riktigt julröd. Jag vet redan att jag kommer att klicka hem den så snart den finns i deras webbshop den 27 september. Då brukar de dessutom ha ett öppningserbjudande. Jag har varit ett troget fan av Teadventskalendern sedan jag beställde hem min första år 2016, och i år blir alltså inget undantag. Jag ser väldigt mycket fram emot att smaka på nya tesorter varje dag i december, och jag hoppas att den traditionellt juliga designen kanske speglar innehållet. Julsmakande, kryddiga teer är alltid efterlängtade.
 
Vilka julkalendrar är ni sugna på i år? 
1 Sofies julblogg:

skriven

Vad mysigt om merparten av novellerna var juliga! Men det känns väl inte helt omöjligt? Känns som att julen (och julromanen) får allt större plats, det går liksom att sälja rätt mycket på temat (förutom den övriga konsumtionshetsen kring klappar).

Svar: Eller hur! Jag känner samma sak - i takt med att julromanen blir allt vanligare och mer uppskattad borde väl en novellkalender med lite jultema inte vara omöjligt :)
Jul hos Linda

Kommentera här: