- Höstiga och juliga inslag i vardagen - förra veckan i repris

Höstiga och juliga inslag i vardagen - förra veckan i reprisDet är måndag igen och vi är ännu en vecka närmare julen! Helt otroligt hur fort tiden går. Min helg var väldigt lugn - jag hängde mest hemma, vilket jag faktiskt föredrar att göra på hösten. Igår var jag sugen på att baka mjuk pepparkaka och låg och googlade recept, men det blev liksom inte av till slut. Nåväl, det lär komma fler chanser! Däremot gjorde jag några juliga, eller åtminstone höstiga, saker under förra veckan.
 
 
Jag köpte en påse satsumas och fyllde på c-vitaminlagret.
 
 
Dagen därpå hittade jag äntligen kanelcola i butiken och provsmakade. Det bloggade jag förstås också om HÄR.
 
 
En morgon var det kallt och vackert när jag gick på morgonpromenad.
 
 
Jag hade inte alls lust att göra middag efter jobbet, så jag bestämde mig för att prova på något som jag sett på en blogg för många månader sedan. Det blev ugnsbakad havregrynsgröt med kokos, äppelskivor och pepparkakskryddor. Det smakade som en blandning mellan frukost och efterrätt. En mycket väl godkänd rätt, med andra ord!
 
 
I fredags hittade jag Fazers pepparkakschoklad (min absoluta favorit) i butiken så jag köpte hem en till fredagsmyset.
 
 
I lördags köpte vi en massa höstväxter och fixade på gården, till exempel i den här mjölkkannan som står på vår infart. 
 
 
Igår var det en fin och ganska kall höstdag så jag kokade te, drog filten över mig och läste en bok. Det blev förstås pepparkakschoklad och satsumas till. 
 
Gjorde ni något extra mysigt förra veckan?
1 Jul, Strålande Jul:

skriven

Så mysigt med små juliga tecken i vardagen, och vilken underbart höstig bild! <3 Nu måste jag börja spana in om jag kan hitta Fazers pepparkakschoklad här också, eftersom du fått mig att vilja prova. Det borde inte vara helt omöjligt, det brukar finnas gott om Fazerprodukter (och andra finska märken) här i Umeåtrakten eftersom det är så nära till Vasa.

Svar: Jamen gör det! :) Vad roligt att du bor i Umeåtrakten - jag bor nämligen i Vasatrakten ;)
Jul hos Linda

2 Sofies julblogg:

skriven

Det här är förmodligen femte gången jag kommenterar att jag gärna vill prova den där chokladen, men butikerna jag är i verkar alltid gå emot mig? Spanade i Fazer-hyllan igår, men icke! Sökningen fortsätter.

Svar: Åh äsch! Den har i alla fall riktigt nyss landat i butikshyllan här i Finland, så kanske är den bara lite sen :)
Jul hos Linda

Kommentera här: