Drinktips: Äppelpaj on fireI december förra året upptäckte jag världens bästa drink. Det var på väg hem från helgresan till Stockholm och det mesta hade antagligen smakat fantastiskt efter en så intensiv dag, så jag gjorde en enorm batch ur minnet till min födelsedagsfest en vecka därpå för att försäkra mig om att drinken verkligen var god på riktigt. Den blev inte riktigt likadan, men den blev så pass god att jag numera till och med får cravings ibland. Som den där fredagen i juni då de här fotona är tagna. Drinken innehåller Fireball, en spritdryck med smak av whisky och kanel (den ultimata julkryddan enligt mig, och förmodligen många andra). 
 
 
Man måste ju döpa skapelsen till något episkt också såklart (för jag kommer såklart inte ihåg vad drinken hette den där första gången jag drack den). Äppelpaj on fire låter ganska lämpligt tycker jag, med tanke på att den smakar som en äppelpaj med lite sting. 
 
Äppelpaj on fire
 
2 cl sockerlag med vanilj
4 cl ljus rom
2 cl Fireball
äppeljuice (t.ex. Godmorgon)
krossad is
några skivor citron
 
Gör så här: Koka först en sockerlag (lika delar socker och vatten, gärna med några droppar vaniljessens i). Låt svalna. Krossa is och sätt i ett glas. Häll i rom och Fireball. Fyll upp med äppeljuice. Rör försiktigt om. Tillsätt några skivor citron. Njut!
 
Jag tror minsann att jag ska göra den här snart igen. Någon annan som blir sugen?
1 Sannas Christmas:

skriven

Åh den här ska jag prova!

Svar: Vad roligt! :)
Jul hos Linda

Kommentera här: