- Återblick: allt juligt jag gjorde i oktober 2018

Återblick: allt juligt jag gjorde i oktober 2018Throwback Thursday är ju ett riktigt (vid det här laget kanske till och med klassiskt?) internetfenomen, och jag kan ju inte vara sämre än att jag hakar på. Jag har en massa mobilbilder från min vardag förra hösten, när jag längtade till julen och försökte få in så mycket mys som möjligt i min vardag, så jag tänkte att vi skulle kika lite på vad som hände då. I dag börjar vi med att spana på vad jag gjorde i oktober.
 
Jag började månaden på Rhodos. Det är alltid märkligt att ligga på stranden och skriva julbloggsinlägg mellan doppen i havet. Man skulle säkert kunna vänja sig vid det, men jag har inte riktigt lust - de två sista dagarna längtade jag hem till höstrugget, de stickade strumporna och de tända ljusen framför teven om kvällarna. 
 
 
När vi kom hem hade mina föräldrar, som extraknäckte som kattvakt under vår semesterresa, lämnat Allers julmagasin och hembakat bröd på köksbänken. Den första hemmafrukosten på åtta dagar blev med andra ord en riktig succé.
 
 
Samma kväll gräddade jag årets första jultårtor. Sen skrev jag ett blogginlägg om detta ljuvliga finska bakverk HÄR. (Märks det hur taggad jag var på jul efter en vecka i värmen?)
 
 
Julen anlände till butikerna! I vanlig ordning grymtade vissa om att det var för tidigt. Inte jag, om man säger så. Låt en julälskare leva.
 
 
Jag köpte hem Amelia Jul. Njöt mycket av den, som vanligt.
 
 
Jag bakade saffranscookies med hallon. Jag bloggade förstås receptet - det finns HÄR.
 
 
En kväll kröp jag upp i soffan i min fleecebyxor, tofflor och en av mina jultröjor.
 
 
En morgon åt jag frukost framför filmen Tjuvarnas jul: Trollkarlens dotter.
 
 
I slutet av månaden ville mina vänner julmysa för första gången för säsongen! Det blev glögg, ostar och mjuk pepparkaka. (Gud, vad jag längtar nu. Man kanske skulle värma på lite glögg ikväll?)
 
 
Jag och sambon körde till grannstaden i regnet en kväll och kände för julmusik. Alltid lika magiskt oavsett tidpunkt. 
 
Det var mina juliga inslag i oktober. Nästa torsdag tänkte jag kika på vad jag gjorde i november, så återkom gärna då! (Eller stanna kvar till dess, för all del, det ska ju bli inlägg här varje dag!)
1 Sofies julblogg:

skriven

Roligt inslag med tillbakablick! Jag åker till min syster i London i morgon och har på något sätt ställt in mig på att det ska vara julig där... Hehe, tror jag kommer bli lite besviken. ;)

Svar: Haha, ja, det kan nog hända att det är lite skralt på den fronten ännu :)
Jul hos Linda

Kommentera här: