- Återblick: allt juligt jag gjorde i november 2018

Återblick: allt juligt jag gjorde i november 2018Throwback Thursday är ju ett riktigt (vid det här laget kanske till och med klassiskt?) internetfenomen, och jag kan ju inte vara sämre än att jag hakar på. Jag har en massa mobilbilder från min vardag förra hösten, när jag längtade till julen och försökte få in så mycket mys som möjligt i min vardag, så jag tänkte att vi skulle kika lite på vad som hände då. I dag är det november som gäller! Här finns oktoberinlägget från förra veckan.


 

Jag började månaden i Åbo, där jag gick på seminarium och njöt av höstsolen. Det var en väldigt vacker dag och mitt hjärta klappar lite extra för den här staden.

 
En fredagskväll samlades jag och mina vänner för att provsmaka Blossa 18 (som blev en storfavorit hos mig!) och äta ostbricka.
 
 
Hängde på Clas Ohlson för att köpa nya stjärnor till vardagsrumsfönstren. Det blev tre stycken av den guldglittriga modellen. Kommer dessutom för alltid att vara lite kär i den där röda sammetsstjärnan till höger.
 
 
Jag pysslade ihop en vimpel och bloggade om den HÄR.
 
 
Stjärnorna hängdes upp och hemmet genomgick sin julförvandling. Jag dokumenterade det i detalj och bloggade om det också förstås: här.
 
 
Jag kokade gröt och russinsoppa. Det ska vara kanelstång både i gröten och i soppan!
 
 
En dag provade jag att göra senapsgriljerad kålrot som alternativ till julskinkan. Det blev gott! Receptet finns här.
 
 
Månaden avslutades på bästa sättt med glögg (två olika sorter, till och med) och julfika hos mina föräldrar. Tänk, när jag tog den här bilden förra året blev det december bara några timmar senare. Det känns så avlägset nu, men snart är vi där. 

Kommentera här: