- Återblick: allt juligt jag gjorde i december 2018 (del 1)

Återblick: allt juligt jag gjorde i december 2018 (del 1)I den här serien kikar vi på en massa mobilbilder från min vardag förra hösten, när jag längtade till julen och försökte få in så mycket mys som möjligt i min vardag. Vi är redan framme vid december, och eftersom december naturligtvis var en explosion av juliga händelser delar jag in månaden i två delar. Det här är alltså allt juligt som hände mellan den första och den femtonde december. (Vad jag gjorde i november kan ni läsa om HÄR.)
 
 
Den första december, en lördag, öppnade jag förstås den första tepåsen i Teadventskalendern och myste till det ordentligt.
 
 
Samma dag var det lillajul här i Finland och jag tog ett vuxet beslut om att öppna julklappen jag inhandlat till mig själv lite för tidigt. Således fick jag sminka mig med en ny palett kvällen till ära.
 
 
På kvällen blev det sedan firande med vänner, godsaker och glögg. Mysigt!
 
 
På första advent gick jag på julmarknad med mina föräldrar.
 
 
När jag kom hem igen tände jag och sambon det första ljuset och dukade fram frukt, lussebullar, polkapraliner och julmust och hängde framför teven resten av kvällen.
 
 
En dag kom min julklänning och ett par nya örhängen på posten. Jag har skrivit mer om julklänningen HÄR.
 
 
Det snöade och jag gick på promenad med en kompis och hennes hund Benny.
 
 
Sedan blev det plötsligt helg igen och jag och ett gäng vänner åkte iväg till Stockholm, där vi strosade omkring i Gamla stan i regnet efter alltför få timmar sömn. Jag har skrivit mer om det HÄR.
 
 
Väl hemma igen tände jag det andra ljuset, åt jullimpa och drack te.
 
 
En dag efter jobbet blev det traditionellt julfirande med mina tjejkompisar - vi har firat jul tillsammans på ungefär samma sätt i snart tio år. Knytkalas, julklappsspel och mys. Det är alltid lika trevligt! Fler bilder och mer om hur vi firar jul kan ni läsa HÄR.
 
 
Dagen därpå träffade jag en av vännerna igen, denna gång för att koka julgodis! Knäcken blev en enda röra förstås, men kolorna blev fina och försvinnande goda. Jag har skrivit mer om det HÄR.
 
 
December betyder en del paketinslagning förstås, fast jag brukar vara tidigt ute och göra det mesta i november bara för att det är så roligt. 
 
 
Jag tog en julig fredagsfika med en vän efter jobbet. Det blev pepparkakscheesecake för min del. Kommer fortfarande ihåg hur god den var! Man borde kanske försöka sig på att baka något liknande.
 
Det var första delen av december 2018! Kommer ni ihåg något särskilt ni gjorde då?
 
1 Jul, Strålande Jul:

skriven

Riktigt kul idé med en tillbakablick, där man får se lite jul i vardagen. Så mycket fint och stämningsfullt på bilderna, det verkar som du hade en riktigt mysig december! De där joulutorttu-bakverken har jag sett på bild och i några videor på internet, men aldrig provat. De ser dock goda ut.

Svar: Det hade jag verkligen! Jultårtorna är SÅ goda, det måste du prova!
Jul hos Linda

2 Sofies julblogg:

skriven

Ojojoj så mycket mysigt! :D (<-- egentligen en hjärtögonemoji men det går ju inte göra på datorn.)

Svar: Eller huuur! Älskade december.
Jul hos Linda

Kommentera här: