- Årets vintermuminmugg

Årets vintermuminmuggBilderna på årets vintermuminmugg har släppts och jag är  glad. Den går i samma härliga färgskala som muggen Vårvinter från 2017, och jag är väldigt glad för att den inte går i exakt samma stuk som förra årets mugg, som jag inte var överdrivet förtjust i. Jag föredrar detaljrikedomen i årets mugg. Jag älskar pastellerna och de snöiga landskapen, även om det känns som alltför länge sedan vintermuggen senast hade någon tydlig anknytning till julen. Det behöver den ju inte ha - det faktum att julen inte är ett tema gör ju att muggen överlever längre, till och med ända in i februari - men en julälskare måste få drömma, eller hur?
 
 
Årets mugg heter Tykkylumi, Djupsnö enligt Muminmuggar.se men Tung snö enligt Moomin.com. (Svårt med översättningar!) Motivet kommer från Tove Janssons verk Trollvinter från 1957. Så här lyder historien bakom motivet:

På illustrationen ses Mumintrollet som vaknat mitt i vintersömnen. Den övriga familjen sover fortfarande djupt, men Mumintrollet tar modet till sig och går ut för att bekanta sig med den magiska och förunderliga vintern. Han är förbluffad över den snöintäckta Mumindalen och granen som tryckts samman under den tunga snön. Mumintrollet blir alldeles upprymd när han får se Lilla My – han trodde ju att alla sover vintersömn. De har fått sällskap av det lilla lilla Knyttet samt av ekorren som just varit i grottan och väckt Lilla My. Lilla My är arg på ekorren eftersom den bitit hål i hennes sovsäck. Mymlan sover fortfarande inne i grottan, i sin egen låda av kartong, och hon vaknar inte av att hennes syster ruskar om henne. Mumintrollet beundrar vårsolen och minns hur mycket han tycker om sommaren.

Jag fullkomligt älskar reklamkampanjerna för vintermuggarna numera, förresten. Bilderna är så vackra och storytellingen fungerar verkligen. Vilket drömjobb att arbeta med sådana produktbeskrivningar.
 
 
Förutom muggen släpps i vanlig ordning också en skål, skedar och minimuggar som kan hängas upp till exempel i granen. Produkterna finns i butik från och med 1 oktober.
 
Själv brukar jag önska mig muggen i födelsedagspresent eller julklapp. Jag kallar mig inte för en samlare men jag äger 42 muminmuggar - vilken självinsikt, va?
 
KÄLLA OCH FOTO: Moomin.com
1 Jul, Strålande Jul:

skriven

Åååhh så vacker mugg!! <3 Sagolikt vintermotiv i bästa vemodiga Tove Jansson-stil. Är en stor muminälskare sedan barnsben, men äger tyvärr inga muggar än (dock en massa annat). Måste bli ändring på det!

Svar: Ja, visst är den fin! Det tycker jag definitivt, du får börja med den här muggen ;)
Jul hos Linda

Kommentera här: