Min önskelista 2019

Vad passar väl bättre än en önskelista så här en dag före bloggens födelsedag? Nu är det ju inte som att jag tror att bloggen eller dess skapare (jag) ska få presenter på bemärkelsedagen, utan det här är alltså några saker jag inte skulle tacka nej till om de låg under granen på julafton. (Eller på min egen födelsedag en vecka dessförinnan!) Man kan kanske tycka att önskelistor är ute när man snart blir 27, och det är kanske inte exakt lika kul som när man var liten och ringade in saker i leksakskatalogen i november, men det är fortfarande en trevlig tradition. 
 
 
Inlägget innehåller inga annonslänkar.
 
Jag önskar mig alltid först och främst böcker. Även om jag i dag har en ljud- och e-boksprenumeration på mobilen så föredrar jag alla dagar i veckan en pappersbok att läsa framför granen. Det är så mycket av ens liv som sker framför en skärm nu att det är skönt att låta läsningen vara analog. Jag använder främst min prenumerationstjänst till att läsa om (lyssna på) gamla favoriter medan jag utför diverse sysslor i hemmet eller går på promenad. I år skulle jag väldigt gärna vilja läsa Ellen Strömbergs Klåda och Emma Hambergs Resten av allt är vårt. Dessutom är jag väldigt taggad på att bläddra i Vegansk husmanskost
 
Vid det här laget är det också mer eller mindre tradition att jag önskar mig en ansiktsmask från The Body Shop. Min favorit är Himalayan Charcoal (som jag har fått två jular i rad), men jag har också hört mycket gott om Nicaraguan Coffee (The Body Shop) så den skulle jag gärna prova i mellandagarna.
 
Årets vintermuminmugg Djupsnö (Royal Design) är förstås given på min önskelista. Jag har inte köpt en enda av mina vintermuggar själv, och som ni kanske vet har jag ett par. Jag har alldeles tillräckligt med kärl egentligen, men jag är upp över öronen förälskad i Arabias nyproducerade Sunnuntaiserie i solgult (Royal Design). Vi fick några skålar i förlovningspresent och jag skulle gärna äga några av de ovala eller de stora tallrikarna att missmatcha med mitt i övrigt blåa porslin.
 
På en önskelista får man drömma lite extra tycker jag. Därför listar jag också två ögonskuggspaletter som jag inte kunnat sluta tänka på. Den kalla grungeiga kommer från Lime Crime (Cult Beauty) och den mer färggranna är en nyhet från Anastasia Beverly Hills (Kicks).
 
Jag uppskattar dock de små sakerna, de man inte skriver på önskelistan, allra mest. Handkrämer, doftljus, te, fina diadem, choklad, bubbel, sticklingar och personliga - kanske till och med handgjorda - gåvor. Förra året fick jag hemstickade strumpor av vänner både i födelsedagspresent och i julklapp och det var verkligen så roligt! En snövit jul hade inte heller suttit fel.
 
Vad önskar ni er?