- Julen på hantverksmässan i Seinäjoki

Julen på hantverksmässan i SeinäjokiIgår var jag och två av mina vänner på hantverksmässa i Seinäjoki. Som vanligt var det inte jättestort fokus på jul (om man vill ha det rekommenderar jag i stället den betydligt större hantverksmässan i Tammerfors i mitten av november), men den började smyga sig in här och var. Där julen fanns trivdes jag förstås extra bra.
 
 
 
Finsktillverkade, minimalistiska pappersstjärnor från Riike Design fångade in mig direkt. Mycket fina, särskilt i vinrött. De hade även fina, enkla grankort. Jag är egentligen inte mycket för naturfärgat eller så där modernt minimalistiskt och enkelt till jul, men jag tycker mycket om sådana mässmontrar och butiksavdelningar ändå. Kanske för att de är så sköna att vila ögonen på.
 
 
Betydligt mer min stil är de här stickade strumporna från Niina Laitinen Designs
 
 
Stickade strumpor i miniformat erbjuder österbottniska Pynja i sin julkalender som börjar på Facebook den första december - man kan välja mellan att sticka 24 små strumpor eller förena de olika mönstren till ett par normalstora. Kul idé!
 
 
Emma's and Mama's ställde ut små jullandskap och tillbehör till dockhus.
 
 
 
Den här mässmontern var min favorit. Så lugna höstfärger och små detaljer som passar bra till julen (granris och stjärnor i guld, till exempel). Den röda bilen med ett litet blomsterarrangemang var pricken över i:et. Tyvärr vet jag inte vem som stod bakom montern, men jag ska försöka gräva fram det. 
 
Det blev inte så mycket fynd under mässan, mest för att jag verkligen inte behöver mer julpynt (eller saker över huvud taget). Lite pysselattiraljer fick jag dock med mig hem!
 
 
Lekfulla klistermärken, några pennor och granetiketter till julklapparna (från Key Living). Jag är nöjd!

Kommentera här: