Bildbomb: Mitt julfirande

Det här inlägget har låtit vänta på sig både länge och väl. Jag ägnade mellandagarna åt att vila, spana in rean, fika och njuta av ledigheten. Dessutom höll vi i trådarna för årets nyårsfest, och det gick förstås åt både tid och energi till det också. Men nu så! Imorse såg jag de sista minutrarna av The Christmas Chronicles, en av Netflix julnyheter från 2018, och återfick den magiska julkänslan. Jag hoppas att den håller i sig ända till tjugondag Knut.
 
Bilderna är  tagna både med min mobil och med min systemkamera, så kvaliteten varierar... minst sagt. Hur som helst, dagen före dopparedagen blev det traditionsenligt uppesittarkväll hos mina föräldrar efter att vi varit på julfika hos min morbror. 
 
Ostar, glögg, julmust och Bingolotto är ett måste.
 
Jag firade julafton huvudsakligen hos mina föräldrar, men dagen inleddes med brakfrukost hos min sambos föräldrar. Eller ja, egentligen började dagen hemma i soffan med julklappsöppning, men efter att jag och sambon bytt klappar styrde vi stegen mot frukosten. 
 
Det serverades ostar, olika pålägg, ägghalvor och minijultårtor.
 
Sedan åkte jag till mamma och pappa, där jag fotade allt som kom i min väg (inklusive mig själv), hjälpte till med dukningen, lyssnade på julmusik, drack glögg och tittade på tv tills det blev dags för julbord.
 
Mycket nöjd med julklänningen från Monki! Jag har skrivit mer om den HÄR.
 
 
Efter all den goda maten såg jag några minuter av Kalle Anka innan jag tog en promenad med min bror. Sedan kom min sambo också, och så öppnade vi klappar och fikade tills det blev dags att försvinna iväg på dagens sista programpunkt: julfirande hos sambons farmor. Där tog jag inga bilder, men det blev förstås mer fika och några klappar. 
 
På juldagen tog vi det till en början lugnt hemma. Jag låg och läste framför granen, vilket är min favoritsysselsättning i juletider, tills det blev dags för julmat hos mina föräldrar.
 
 
Efter mat och lite soffhäng svidade jag åter om till julklänningen och sminkade mig. Vi skulle nämligen ut och dansa med våra vänner juldagen till ära. Jag brukar inte gå ut på juldagen (det här var kanske tredje gången sedan jag fyllde 18 för åtta år sedan), men i år hade jag lust.
 
 
Därmed blev det en väldigt slö annandag. På kvällen åt vi julbord hos sambons föräldrar, men då glömde jag att fotografera. Sedan låg vi på soffan och såg på film hela kvällen.
 
Netflix, chips och katt - en bra kväll!
 
I mellandagarna kom mina föräldrar hit och åt varm smörgåstårta. Då passade jag på att fotografera julen hos oss.
 
Fick tulpaner!
 
Das war es. Riktigt härliga, juliga dagar! Nu ska jag fortsätta att försöka insupa julkänsla även om vardagen så småningom kickar igång igen. Det är viktigt för mig att inte avsluta julen bara för att det är januari. Annars blir månaden mer outhärdlig än den redan är. För en julälskare känns tiden efter att julen avslutats (för min del efter tjugondag Knut) som en utdragen baksmälla komplett med tomhetskänsla och vemod.
 
Tack för denna säsong, vi ses den 1 september!