Mina favoriter bland juldoftljusen

 
Vid det här laget kanske ni vet att jag älskar doftljus i allmänhet, och juldoftljus i synnerhet. Jag är en sådan där person som har olika dofter i varje rum och tänder dem så fort jag kommer innanför dörren - varje allergikers mardröm, med andra ord. I dag tänkte jag därför tipsa om mina favoritdofter till jul. Dessutom ska ni få ett litet tips om vad jag inte rekommenderar i kategorin doftljus. Det här inlägget är inte sponsrat på något sätt, jag råkar bara älska Yankee Candle.
 
 
En av förra årets Yankee Candle-nyheter var Spiced White Cocoa. Jag köpte en M-jar och hoppades på att den skulle vara så underbar som den låter, och det var den absolut. Jag tycker inte att den är jättejulig (kanske för att jag i allmänhet inte brukar dricka varm choklad kring jul), men det är en söt doft som passar bra till höstmyset. Yankee Candle beskriver den som en doft av muskot, varm choklad, grädde, butterscotch och salted caramel. 
 
 
Tänk om ens hem kunde dofta nygräddade pepparkakor varje dag. Well, det kan det faktiskt! Det här ljuset köpte jag för flera år sedan, och jag har använt det mycket sparsamt eftersom det inte verkar dyka upp i sortimentet igen. Jättesynd såklart, för det doftar verkligen pepparkaksbak, och doften dröjer sig kvar så länge efter att man släckt ljuset. Men misströsta icke - en av säsongens Yankee Candle-nyheter är doften Frosty Gingerbread, som jag tror kan vara minst lika härlig. 
 
 
Jag vet inte hur många gånger jag har tjatat om Yankee Candles Candy Cane Lane i den här bloggen (eller på min Instagram, för den delen). Det är den ultimata doften. Den är söt och doftar exakt som när man låter en polkagriskäpp smälta i en kopp varm choklad. Jag har haft fyra L-jars av det här doftljuset och jag tröttnar aldrig. Till min enorma besvikelse verkar detta dock också vara ett minne blott i Yankee Candles sortiment (håller tummarna för att det återvänder, eller att jag hittar ett på någon webbshop), men polkagrisdoften finns också med i årets julkollektion. Det finns alltså fortfarande hopp för mänskligheten.
 
 
Jag har provat S-jars, M-jars, L-jars, votivljus och värmeljus från Yankee Candle och har kunnat konstatera att jag gillar M- och L-jars (dvs. de två modeller som jag har visat här ovan) mest. Det finns ett tydligt problem med den minsta burkstorleken, och det problemet återfinns också i värmeljusen. Det kan ju vara jag som alltid råkar få ett måndagsexemplar, men vid det här laget tvivlar jag verkligen på det...
 
 
Jag köpte en förpackning värmeljus av Christmas Memories, som doftar kanel och varm vanilj. Det är lika gott som det låter, och det finns fortfarande att få tag på i alla förpackningsstorlekar. Men samma problem som jag tidigare har stött på i miniatyrburkarna från märket uppstod tyvärr så fort jag tände dessa - det brinner finfint i en timme eller så, men sedan dränks lågan. Nedan finns en före- och efterbild, tagna med ungefär en timmes mellanrum.
 
 
Dagens antitips är alltså Yankee Candles värmeljus och S-jars. Men jag vill gärna övertygas om att det inte nödvändigtvis gäller alla deras dofter (även om jag haft otur med två av dem hittills), så om någon har en mer positiv upplevelse av dessa två doftljustyper får ni gärna skriva en kommentar!
 
Jag köper mina doftljus på  Sisustuskauppa  (som också levererar utanför Finland), men de finns också på till exempel Lyko. Utöver Yankee Candle gillar jag också Joik och Puttipaja. Vilka doftljus föredrar ni?
1 Felicia:

skriven

Alltså alla låter helt underbara! Måste absolut köpa hem några 😍 jag fick en bekant att köpa några ljus fråb Bath and Body Works som jag länge belat prova. De är helt underbara och fyller hela rummet med doft. Plus att etiketterna var en fröjd för ögat 😍👌🏼

Svar: Åh Bath and Body Works vill jag också prova!
Jul hos Linda

2 Johanna firar jul ♡:

skriven

Jag älskar Yankee Candle! Min favorit under hösten är Tarte Tatin och under julen är det nog Christmas Memories eller Red Apple Wreath. Jag har nyligen köpt hem Spiced White Cocoa som jag ser fram emot att tända!
I övrigt så är jag väldigt svag för ljus som doftar kanel eller pepparkaka.

Svar: Jag har faktiskt aldrig provat Tarte Tatin men efter en googling kan jag ju konstatera att det låter jättegott! Jag gillar också både Christmas Memories och Red Apple Wreath, men de mer kryddiga dofterna brukar vinna :) Hoppas att du gillar ditt nya doftljus!
Jul hos Linda

3 Emelie:

skriven

Åhh älskar doftljus till jul. Hela upplevelsen och myset blir desto större. Kram

Svar: Visst blir det! Så härligt med juldofter :)
Jul hos Linda

4 Annie:

skriven

Jag är också helt galen i doftljus, och då speciellt Yankee Candle. Deras doftkvalitet är helt suverän. Jag håller också med om att de stora burkarna ger mer kvalitet. Tyvärr har jag inte råd att ha så mycket doftljus som jag skulle vilja, men jag brukar försöka ta mig råd att beställa några stora burkar till jul; jag mår sååå gott när juldoften sprids. Jag gillar mest de som doftar gran, så Mountain Pine är en favorit.

Svar: Visst mår man bra av juldofter! Jag har faktiskt aldrig provat någon grandoft, det kanske jag borde :)
Jul hos Linda

Kommentera här: