Julfirandet 2017Jag tog ju julledigt från bloggen dagen före dopparedagen förra året, så något julaftonsinlägg blev det inte. Jag var faktiskt inte jätteflitig med kameran (telefonkameran alltså, för systemkameran glömde jag hemma) heller, men jag tänkte ändå att vi kunde kika lite på förra årets julfirande. Om inte annat så för att få längta lite extra. 
 
 
Vårt julfirande började precis som vanligt med Bingolottos uppesittarkväll, provsmakning av Blossa 17, choklad och ostbricka hos mina föräldrar. Det är lätt en av de mysigaste jultraditionerna vi har, tycker jag. När man sitter där mitt bland alla tända ljus och lyssnar på hur de julklappsrimmar på tv:n medan man dricker en kopp glögg, då vet man verkligen att det är jul. 
 
 
På julaftonsmorgonen åt jag och sambon frukost tillsammans och öppnade våra klappar till varandra innan vi begav oss mot våra respektive julluncher. Jag åkte till mina föräldrar där jag hjälpte till med juldukningen och åt julbord.
 
 
Finskt julbord med kålrotslåda, morotslåda och leverlåda såklart! Efter maten placerade jag klapparna under granen i vardagsrummet och sedan tittade vi (nåväl, mest jag) på Kalle Anka.
 
 
Den här filuren, som alltid får äran att sitta så nära stammen att den knappt syns, gör vi narr av varje år när vi klär granen hos mamma och pappa. Pappa gjorde den när han var barn och sedan satt den i granen i hans barndomshem varje år tills det såldes för några år sedan. 
 
 
Efter Kalle Anka kom min sambo, och så blev det klappöppning och fika innan vi begav oss vidare till julfirande och julklappslek med hans släkt. På juldagen tog jag faktiskt inga bilder alls, men vi hängde här hemma tills det blev dags för julbord hos mina föräldrar, och på kvällen blev det utgång med våra vänner för första gången på många juldagar för min del. En riktigt fin julhelg!

Kommentera här: