En påminnelse

Det går fortfarande att svaramin enkät om ni, mina kära läsare, vill hjälpa mig att förbättra min blogg den här säsongen. Jag är tacksam för alla svar som kommer, och har kommit, in. Enligt Survey Monkey tar det i genomsnitt en och en halv minut att fylla i enkäten, så jag stjäl inte många sekunder av er tid. HÄR  finns enkäten, som stängs ner på måndag den 24 september. 
 

Uppdatering: Min Christmas bucket list

Christmas bucket list är ett nytt inslag på bloggen för i år. Tanken är att få igång de juliga inslagen redan från start och kunna pricka av minst en punkt per vecka ända fram till jul. Vi checkar av listan ett par gånger i månaden. Jag är SÅ redo! HÄR finns alla inlägg i serien.
 

 
 
Det är inte jättemycket som har hänt sedan senast - jag har hållit tillbaka lite. Oklart varför. Det enda som har hänt sedan den senaste uppdateringen i början av september är att jag har konsumerat satsumas.
 
Jag känner på mig att till exempel glöggpremiären närmar sig (jag är snuvig och då förtjänar man faktiskt en kopp rykande glögg!), och jag skulle gärna börja pyssla julkort och julklappsetiketter så småningom. Vi har dock en solresa inbokad i början av oktober, och det känns som att julandet kommer att börja på allvar först när vi kommer hem igen. Jag har aldrig förflyttat mig till solen på hösten tidigare - jag älskar ju hösten, rusket, regnet! - så det blir en ny upplevelse. 

Fyra julglädjespridare på Instagram

Jag är en flitig användare av Instagram och älskar att följa en massa julkonton. Jag föredrar konton som är personliga och inte enbart visar produktnyheter eller pressbilder. I dag tänkte jag tipsa om fyra av mina favoriter och visa upp en bild ur deras flöden (vilket jag har bett om tillåtelse att göra, såklart). In och följ! Länkarna tar er till Instagramprofilerna.
 

 
@Enunderbarjul är ett populärt julkonto som varvar sina egna fina foton med produktnyheter på ett fulländat sätt. Personen bakom kontot är dessutom väldigt trevlig och interagerar ofta med andra julkonton, vilket jag tycker är fint. Extra plus för att kontot varit aktivt sedan hösten 2015 - man kan alltså scrolla länge, länge om man vill!
  
 
Man skulle ju inte tacka nej till julmust i glasflaska framför en öppen eld, precis. 
 

 
@sofiasjul blandar nyheter med bilder från sina julförberedelser och sitt julfirande - precis som jag vill ha det, alltså! Sofias julkonto har funnits i ett år, och jag har ivrigt följt henne sedan starten. Hon verkar supertrevlig och är dessutom också aktiv på Stories, vilket är ett plus! 
 
 
Som man längtar efter julgranens sken när man ser sådana här fina bilder.
 

 
@johannasjul är en julblogg som went Instagram för några år sedan. Jag är en mycket trogen läsare av Johannas blogg, ända sedan starten faktiskt, så jag är förstås självskriven som följare av hennes juliga upptåg även på Instagram. Hon är duktig på foto och levererar alltid kvalitet framom kvantitet, vilket jag verkligen uppskattar, även om jag gärna skulle se ännu mer av Johanna på Instagram! Man får väl önska?
 
 
Få saker är så stämningsfulla som att tända det första ljuset.
 

 
En annan julbloggare som numera också hänger på Instagram är @matildasjul, vars blogg  jag läst i många år. Jag gillar verkligen hennes lite murriga bilder som ger en mysstämning varje gång. Hon bygger pepparkakshus (och bakar pepparkakskransar!), lagar vego till julbordet och ägnar sig åt allmänt mys. Bara härligt, alltså!
 
Alla juldofter är förvisso underbara, men hyacinter spelar definitivt i en helt egen liga.
 
Vilka julkonton följer ni? Tipsa gärna (om andras eller ditt eget) i kommentarsfältet!