Julbloggsinlägg jag läst på sistone

Blogginlägg svalnar alltför fort, tycker jag. I den här serien försöker jag därför blåsa nytt liv i några
fina julbloggsinlägg jag läst på sistone. 

 
Adventstid har broderat på presentaskar, vilket jag gillar skarpt. Tänk att få en julklapp där någon har satsat så på utseendet! 
 
Merjul tipsar om bra filmer där julen spelar en biroll. Kanske något för den som inte vill köra all in med Ensam hemma och Elf riktigt än. 
 
Matildas jul har bakat en vegansk saffransostkaka som ser väldigt god ut. Jag som är så sugen på saffran nu känner mig absolut manad att ställa mig i köket med Matildas recept.
 
Jul strålande jul besökte en julbutik i Edinburgh tidigare i år, och har nu skrivit ett inlägg om det - med massor av bildbevis. Jag önskar att det fanns julbutiker som hade öppet året om. Det är något så magiskt med at när som helst kunna stiga in i en julvärld, oavsett om det är april, september eller december.  
 
Sofies julblogg har börjat med en ny serie, Veckans julälskare, på sin blogg. Det innebär att hon varje söndag publicerar en liten intervju med en julbloggare eller julinstagrammare. Massor med nya tips på julinspiration blir det alltså!
 
Läses med fördel i sällskap av tända ljus, såklart!

Nu lanseras Teadventskalendern 2018

Nu händer det grejer på julfronten minsann - två kalendertips på tre dagar! I dag släpper nämligen Nabo årets Teadventskalendern, och jag ska självklart klicka hem en under dagen. Under premiärhelgen erbjuder de 15 % rabatt, så det gäller att passa på. Jag har varit ett lojalt fan sedan 2016, då jag provade deras tekalender för första gången. Jag har mycket sällan haft något att klaga på (man kan såklart alltid önska sig mer juliga teer, men omväxling förnöjer ju), och det är så mysigt att ha en ny tesort att prova varje morgon i väntan på julen. Många av deras teer kan man dessutom brygga två gånger på samma teblad, så jag brukar njuta av dagens te både morgon och kväll.
 
 
Det ska medges att min kärlek till Teadventskalendern också beror lite på att de alltid satsar på designen. I år är kalendern trendigt mörkgrön med grankvistar på. Ytterligare en fullpott, alltså. (SÅ HÄR såg kalendern ut 2016 och SÅ HÄR 2017.)
 
Vad väljer ni för adventskalender i år?

Hur vågar man börja julblogga?

 
I dag tänkte jag svara på en kommentar som jag fick i min enkät*, om ett dilemma som jag så väl känner igen trots att det är många år sedan jag själv tampades med det.
 

Heja dig! Jag själv älskar julen och  
skulle gärna ha en julblogg, men vågar
inte göra en av någon anledning...    
 
 
Jag började julblogga för sju år sedan, efter att ha läst några andra julbloggar en tid. Jag kommer inte ihåg att jag våndades över beslutet - faktum är att jag inte tror att jag ens aktivt fattade ett beslut, utan jag bara skapade en blogg fort som attan och satte igång. Däremot höll jag bloggen hemlig under många år. Trots att jag inte skrev värst personligt på den tiden kändes det för intimt att dela den med någon utanför julbloggosfären - jag kommer inte ens ihåg att jag berättade det för min pojkvän. Julbloggvärlden var liksom inte förenlig med mitt vardagliga liv, tills jag insåg att det bara var jag själv som undvek att förena de två. 
 
Faktum är att det kändes läskigt att skapa en Instagramprofil och en Facebooksida till bloggen också. En välbekant tanke på repeat: Vem tror jag att jag är, egentligen? Herregud, vad den tanken har begränsat ens (mitt) liv genom åren. Jag tror väl inte att jag är någon speciell. Jag är en julälskare som råkar gilla att skriva, och bloggen är ju en fenomenal kanal för att ge utlopp för detta. 
 
Jag har aldrig ångrat att jag skapade Jul hos Linda. Jag ser inga nackdelar med att julblogga. Eller rättare sagt - julbloggen är min roligaste hobby, så jag låter den inte få några nackdelar. Jag skriver så ofta som min tidtabell och inspiration tillåter, och jag tar aldrig upp teman som inte intresserar mig. Jag har alltid en massa påbörjade inlägg sparade som utkast, och jag skriver ner idéer så fort de rusar igenom mitt huvud. Det har visat sig att ju mer jag bloggar, desto fler inläggsidéer får jag. Att blogga ger så mycket, och tar bara det du låter det ta. Och eftersom jag gärna läser andra julbloggar vill jag förstås att vi ska bli ännu fler - så kära du som skrivit denna kommentar, ta mod till dig och börja blogga! Jag ser fram emot att läsa just dina tankar om vår gemensamma favorithögtid.
 
Psst. Jag har faktiskt listat fem anledningar till att börja julblogga en gång i tiden. Spana in dem! Jag håller fortfarande med mig själv på varje punkt.


*Jag bad er att hjälpa mig att förbättra min blogg genom att svara på den här enkäten.