This or that - så väljer jagNi känner kanske till att jag brukar köra snabba frågor med mina följare på Instagram, men jag har ju bara i förbifarten nämnt vad jag skulle välja i alla dessa stora dilemman. Så nu har jag sammanställt några av mina frågor (man kan förresten se alla i fliken "This or that" på min Instagramprofil på @julhoslinda) i ett inlägg och kommenterat mina val lite mer! 
 
 
Äkta eller konstgjord gran? Äkta alla dagar i veckan. Förstår definitivt det praktiska med en plastgran (så sent som i förrgår hittade jag ett barr från förra årets gran i hallen, liksom) men nä, det är en tradition jag inte är redo att ge upp riktigt än.
 
Jul borta eller jul hemma? Hemma hos mina föräldrar. Skulle aldrig kunna resa bort kring jul, och om jag blev tvungen skulle det antagligen bli till en stuga i fjällen för att fira en riktigt maxad jul med familjen. 
 
 
 
Köpa eller baka julfikat själv? Definitivt baka själv! Det är en lika stor del av traditionen som att äta godsakerna, tycker jag. Särskilt pepparkaksbaket är extremt viktigt.
 
Lussebulle eller pepparkaka? Jag älskar lussebullar, men det skulle helt enkelt inte bli en riktig jul om jag inte fick minst en pepparkaka. Jag är ju inte uppvuxen med saffran över huvud taget (det är liksom inte riktigt en grej här i Finland), så det är inte riktigt lika heligt. 
 
Mandelmusslor eller saffranskaka? Samma svar här - saffran är gott i allting, men jag har ätit mandelmusslor med vispad grädde och diverse tillbehör varje jul (tror jag?) sedan jag var liten, så jag måste välja musslorna.
 
Glögg eller julmust? Jag tycker mycket om must, men i ärlighetens namn (håll i er nu!) dricker jag inte så många glas per säsong. Glögg däremot blir det väldigt mycket av, kanske för att den finns i så många olika utföranden. Ingen jul utan glögg!
 
Hemlagat eller köpt julgodis? Jag skulle kunna leva utan hemlagad kola, men inte utan Fazers pepparkakschoklad... så jag måste säga köpt.
 
 
 
Jufilm eller gammal julkalender? En gammal julkalender, helt klart.
 
Tjuvarnas jul eller Selmas saga? Tjuvarnas jul är ju min favoritkalender of all times.
 
Dieselråttor och sjömansmöss eller Kaspar i Nudådalen? Gillade verkligen inte Dieselråttor och sjömansmöss, och Kaspar är urmysig - en lätt match!
 
Hotell Gyllene knorren eller Tusen år till julafton? Hotell Gyllene knorren. Tusen år till julafton är ett bra program, men ingen särskilt mysig julkalender.
 
Svensson Svenssons julavsnitt eller Tomten är far till alla barnen? Lätt som en plätt - jag har aldrig sett Tomten är far till alla barnen (!), medan det under hela min uppväxt var tradition att se Svensson Svensson efter julklappsöppningen på julafton.

Kommentera här: