Snabba frågor med mina följare, del 4 Del 3 och länkar till tidigare delar hittar ni HÄR.

 
Förra veckan redde vi (jag och 100 av mina julälskande följare) tillsammans ut ett antal dilemman på mitt Instagramkonto, och jag tänkte att vi skulle kika på några av dem. Temat var julbak, eftersom jag samma dag hade publicerat mitt inlägg om finländska jultårtor.
 
I en del frågor fanns det en klar vinnare - mina följare föredrar pepparkakor utan kristyr och dricker helst julmust till julfikat. Själv tycker jag att kristyr på pepparkakor är jättevackert, men helt onödigt när det kommer till smak. Valet mellan glögg och julmust är svårt för mig, men jag tror ändå att glöggen vinner. På självaste julafton ska dock julfikat avnjutas med julmust.
 
 
Nästan likadan var fördelningen mellan lägren i fråga om russinets vara eller inte vara i lussekatten. Det är klart att det ska vara russin i dem! Däremot föredrar jag lussebullar med fyllning framför både lussekatter och mjuk pepparkaka, även om alla tre förstås är riktigt, riktigt goda.
 
 
Något som förvånade mig var att trots att så många som 92 % av de som röstade helst bakade sina julbakverk själva, var det helt jämnt mellan färdig och hemlagad pepparkaksdeg. Jag har så många följdfrågor som jag tyvärr aldrig ställde! Är det kanske rentav så att man helst köper sina pepparkakor färdiga? Upplevs pepparkaksdeg som svårare att få till än annat julrelaterat i köket? Köper man kanske sin pepparkaksdeg på ett bageri eller dylikt, eller i frysdisken? Spännande! Jag föredrar att baka själv. Just pepparkaksdegen är det mamma som gör eftersom vi bakar pepparkakor tillsammans. Om jag vill bygga pepparkakshus eller göra dekorationer av pepparkaksdeg brukar jag använda frysdisksdeg, för då bryr jag mig inte om smaken.
 
 
Efter de snabba frågorna frågade jag dessutom mina följare vad de skulle baka om de bara fick baka en enda sort i jul. Där fick jag 32 svar. Topp tre julbakverk enligt min Instagram ser ut så följer:
 
1. Lussekatter
2. Saffransbullar med fyllning
3. Pepparkakor 
 
Vad skulle du välja att baka om du bara fick välja en sort den här säsongen? Berätta gärna i kommentarsfältet!
 

 
Vill du vara med nästa gång? I så fall är det hög tid att börja följa mig på Instagram - man vet aldrig när det blir dags för en omgång snabba frågor! Du hittar mig såklart på @julhoslinda. På Instagram är jag aktiv så gott som dagligen, i flödet och/eller på stories. Det är ju så roligt att interagera med andra julälskare. Vi ses där!

Kommentera här: