Snabba frågor med mina följare, del 3

Del 1 i den här serien finns HÄR, och del 2 HÄR.

 
Förra veckan sedan redde vi - det vill säga jag och 100 av mina julälskande följare - tillsammans ut sex dilemman på mitt Instagramkonto, och jag tänkte att vi skulle kika på dem. Temat var SVT:s julkalendrar, eftersom jag samma dag hade publicerat mitt inlägg om vilka julkalendrar jag har sett.
 
Jag började med den fråga som jag själv trodde skulle vara den svåraste - vilken kalender är bättre av Mysteriet på Greveholm (1996) och Sunes jul (1991)? För mig är den busenkel. Ni kanske minns att jag inte är något fan av Greveholm alls? Mitt självklara svar är således Sunes jul, och merparten av mina följare håller tydligen med mig även om det var ganska jämnt. Mindre jämnt blev det i fråga om de två upplagorna av Mysteriet på Greveholm - väldigt få skulle välja den nyare versionen, som visades 2012, framför den äldre.
 
 
 
I de flesta fall fanns det ingen tydlig vinnare, precis som i bataljen mellan Greveholm och Sunes jul. Det visade sig ändå att mina följare, med mycket knapp marginal, föredrar Tjuvarnas jul (2011) framför Selmas saga (2016). Enligt mig är det nästan som att välja mellan godis och glass, för båda är jättemysiga och kommer alltid att vara storfavoriter. Men jo, det blir Tjuvarnas jul för min del också om jag måste välja. Vilken tur att man normalt sett inte behöver göra det! Lika jämnt blev det mellan Dieselråttor och sjömansmöss (2002) och Kaspar i nudådalen (2001) - Kaspar kammade dock hem vinsten till slut! - men där är valet alldeles solklart för mig, som tycker att Dieselråttor och sjömansmöss är en av de sämsta julkalendrarna genom tiderna
 
 
I de två sista striderna hade den ena sidan ett klart övertag. Familjen Rantanen gick segrande ur striden mellan Hotell Gyllene knorren (2010) och Tusen år till julafton (2015), och jag som inte alls tyckte om den sistnämnda som julkalender (men definitivt som barnprogram!) tycker att vinsten gick till rätt kalender.
 
Sist ut var Pelle Svanslös (1997) och Julens hjältar (1999), och det visade sig att mina följare föredrar Pelle framför de levande julgransdekorationerna. Själv föredrar jag Julens hjältar, men enbart för att jag fortfarande är något traumatiserad av Pelle Svanslös. Jag har försökt se om den i vuxen ålder, men jag blir fortfarande så himla illa till mods av hur elaka Måns och gänget är mot Pelle att det påverkar min julstämning negativt.
 
 
Efter min lilla undersökning bad jag dessutom mina följare att höra av sig och berätta vilken julkalender som är den stora favoriten. Jag fick 36 svar, och så här ser topp 5 ut när Instagram talat:
 
1. Sunes jul / Mysteriet på Greveholm
2. Trolltider
3. Tjuvarnas jul
4. Pelle Svanslös
5. Selmas saga
 
Min egen topplista hittar ni HÄRHur skulle ni ha valt? Kommentera gärna!
 

 
Vill du vara med nästa gång? I så fall är det hög tid att börja följa mig på Instagram - man vet aldrig när det blir dags för en omgång snabba frågor! Du hittar mig såklart på @julhoslinda. På Instagram är jag aktiv så gott som dagligen, i flödet och/eller på stories. Det är ju så roligt att interagera med andra julälskare. Vi ses där!
1 Sofies julblogg:

skriven

De här inläggen är roliga! :)

Svar: Kul att du tycker det! De är roliga att göra och skriva också :)
Jul hos Linda

Kommentera här: