Säsongens nya NetflixfilmerI dag är det prick två månader kvar till julafton. Dagen till ära sitter jag och lyssnar på julmusik medan jag skriver det här inlägget, som ska handla om något av det bästa i väntan på julen: julfilm. I november släpper Netflix nämligen hela fyra nya julfilmer!
 
1. The Holiday Calendar, premiär 2.11 (trailer)
 

 
Netflixsynopsis: "En talangfull fotograf är fast på ett tråkigt arbete när hon ärver en antik adventskalender som kanske kan förutspå framtiden – och leda henne till kärleken".
 
Trailern utlovar magi, kärlek, humor, juliga miljöer och en dos snö. Det här kan bli riktigt bra!
 
 
2. The Princess Switch, premiär 16.11
 
 
Netflixsynopsis: "En bagare från Chicago har fötterna på jorden, men när hon och en blivande prinsessa upptäcker att de ser ut som tvillingar planerar de att byta plats under julen."
 
Sedan faller de två dubbelgångarna förstås för varsin kille under bytet, det är sen gammalt. Med Vanessa Hudgens, främst känd från High School Musical, i huvudrollen kan det här bli en riktig succé för Netflix. Själv är jag lite trött på förutsägbara, kungliga kärlekshistorier (speciellt efter förra årets A Christmas Prince), men det är klart att jag kommer att ge den en chans. Det är ju trots allt en julfilm. Det verkar inte som att Netflix har släppt trailern ännu, men jag ser fram emot att se den när de gör det.
 
 
3. The Christmas Chronicles, premiär 22.11 (teaser)
 
 
Netflixsynopsis: "Två syskon slår följe med jultomten i ett högtflygande äventyr - en ny julklassiker från skaparna av Harry Potter och Ensam hemma."
 
Det här kommer definitivt att bli Netflix populäraste julfilm i år, kanske någonsin. Kurt Russell spelar jultomten, producenterna ligger bakom flera Harry Potter-filmer, Christmas with the Kranks, Jingle All the Way och Ensam hemma. Jag skulle bli väldigt förvånad om den här filmen visade sig vara dålig, men för höga förväntningar kan ta charmen ur det mesta, så jag får försöka tagga ner lite grann.
 
 
4. A Christmas Prince: The Royal Wedding, premiär 30.11 (sneak peek)
 
 
Netflixsynopsis: "Ett år efter att hon hjälpte Richard erövra tronen är Amber redo att gifta sig med honom. Men hon är osäker på om hon har vad som krävs för att bli drottning."
 
Förra årets Netflix Original-julfilm A Christmas Prince får en uppföljare och Amber ska få gifta sig med sin prins. Jag antar att kungliga bröllop ligger precis rätt i tiden, men själv är jag ganska trött på fenomenet - alldeles särskilt i julfilmer. Däremot kan jag medge att det ska bli roligt att se de juliga slottsmiljöerna. 
 

Vad tror ni om årets julfilmer från Netflix?
1 Sabina:

skriven

Älskar julfilm så är pepp på alla :D

Svar: Wohoo!
Jul hos Linda

2 Monica:

skriven

Jag älskar A Christmas prince! Så uppföljaren måste jag ju se, bara de inte gör något dumt "det får inte sluta för lyckligt"-slut, jag hatar sånt!! Det är en tunn linje mellan mysigt och sliskigt ibland och den linjen går väl inte alltid på samma ställe för oss alla. 😊

Svar: Haha, det stämmer nog :) Jag tyckte inte att den var dålig direkt, bara inte helt i min smak! Tycker att julfilmer (och julromaner, för den delen) gärna får sluta så lyckligt som möjligt. Julmagin gör allt möjligt ;)
Jul hos Linda

3 E:

skriven

Dessa ser lovande ut! Julfilmer får gärna innehålla magi och fånig/förutsägbar handling (+snö och massa bling-bling-julgranar) fast jag i normala fall (alltså övriga tider på året) inte gillar den typen av filmer.

Svar: Ja, så tycker jag också! Visst är det konstigt :) Skulle absolut inte klara av det resten av året (med undantag för om man är deppig och verkligen behöver något lättsamt), men till jul ska det gärna vara lite over the top, lyckligt och magiskt!
Jul hos Linda

Kommentera här: