Resultatet av min lilla enkätundersökning

För ganska exakt en månad sedan bad jag er, kära läsare, om hjälp med att förbättra min blogg. Jag är så tacksam för varje person som tog sig tiden att svara på min enkät. Jag tänkte att det kunde vara trevligt att sammanställa resultatet av (en del av) den i ett blogginlägg (kanske mest för att jag älskar cirkeldiagram), so here we go. Jag vet inte om det här är intressant för någon annan. Om inte - håll ut! Imorgon blir det juligare tema på bloggen igen!
 

 
Hur hittade du Jul hos Linda?
 
Här ville jag passa på att ta reda vilken kanal som har varit den mest effektiva när det gäller att skaffa nya läsare till bloggen. Det visade sig att samlingssajterna för julbloggar är riktiga guldgruvor! Jag har länkat några av dem i högerspalten här på bloggen. Jag är lite extra glad över dem som inte kom ihåg hur de hittat hit, för det betyder att de förmodligen hängt på min blogg en längre tid vid det här laget.
 
 
 
Hur länge har du läst bloggen?
 
Jag har ju bloggat, med varierande intensitet, i snart sju år utan att någonsin riktigt ha vetat om någon har återupptagit läsningen igen nästa säsong. Nu fick jag äntligen veta att det finns en hel del återkommande läsare, men att en tredjedel av mina läsare hittade hit så sent som förra säsongen. Det är egentligen inte märkligt alls - det var då som jag på allvar började vistas på Instagram och Facebook och liksom... tja, göra lite väsen av mig och uppdatera mer regelbundet än tidigare. Kul att se att det har gett resultat, även om jag såklart huvudsakligen julbloggar för mitt eget höga nöjes skull.
 
 
 
Har du själv en julblogg?
 
Eftersom den övervägande majoriteten av kommentarerna på mina blogginlägg (eller mina Instagraminlägg, för den delen) kan spåras tillbaka till en julblogg eller ett julkonto, blev jag ganska förvånad över att se att hela 70 % av dem som svarade på enkäten varken var julbloggare eller julinstagrammare. Vanliga döda läser alltså min blogg!
 
 
Hur ofta vill du läsa nya inlägg på bloggen?
 
Den här säsongen har jag satsat mer på bloggen än tidigare och därför har det kommit ett inlägg om dagen, hittills helt utan undantag. Produktivitet föder verkligen produktivitet - jag har nog aldrig haft så här många bloggidéer eller utkast till inlägg tidigare. Förhoppningsvis kan jag fortsätta i samma stil, för en stor del av er vill ju läsa bloggen varje dag, eller åtminstone fler än tre gånger i veckan. Ingen ville läsa bloggen en gång i veckan eller ännu mer sällan, skönt!
 
 
 
 
 Vilka inlägg läser du helst på Jul hos Linda?
 
Det här var jag kanske mest nyfiken på - vad vill mina läsare egentligen helst läsa? Det är svårt att få en överblick bara baserat på antalet kommentarer eller gillningar, för det finns helt enkelt för många variabler. Det är definitivt lättare att fråga rakt ut. Det var ganska jämnt mellan de olika alternativen i enkäten, och det blev delad plats på flera ställen på min topp fem här nedan.

De mest populära inläggen enligt enkätsvaren:
1) pyssel, paketinslagning och handarbete
2) personliga inlägg
3) recept / tips på filmer, musik och julkalendrar
4) tips på produktnyheter / inredning
5) listor
 
 
Vad är det bästa med Jul hos Linda?
 
Well well, screw Jante. Jag bad er att fritt skriva ner vad det bästa med min blogg är enligt er, och jag fick så himla fina svar. TACK tusenfalt. Det blev om möjligt ännu roligare att julblogga efter att ha läst allt det där! Här nedan lyfter jag fram några som värmde lite extra (men alla var guld, på riktigt!). 

Jag älskar bloggens stämningsfulla mysbilder
och inspirerande pysselinlägg.
 
Tycker mycket om utseendet på bloggen, lagom
storlek på bilder och tydlig text. Julig känsla
också, är glatt överraskad av din blogg, förstår
inte hur jag missat den tidigare!
 
Mysig, ger julstämning, bra innehåller, snygga
stämningsfulla bilder. Älskar din blogg!!
 
 ”
 
Vad tycker du skulle kunna förbättras på bloggen?
 
Sanningens ögonblick. Trodde jag. I stället blev det här den mest skippade frågan i enkäten, och de flesta svar som kom in lyder ungefär "jag vet inte", "ingenting", "helst mer av allt", vilket väl måste ses som en indikation på att jag gör någonting rätt. Du, kära person som skrev att jag kanske skulle kunna skriva lite kortare texter - sorry, här kommer tydligen ytterligare ett milslångt inlägg! Jag är sämst på att skriva kort, och jag är medveten om det. Ska (försöka) tänka på det i framtiden. En annan skrev att bloggen saknar en Tillbaka till startsidan-knapp, och det håller jag verkligen med om. Det har jag skrivit upp på min to do-lista för oktober! Jag vill ju att ni ska trivas här, såklart.
 

 
Puh! Grattis, om någon tagit sig ända hit. Om någon fortfarande vill bidra, men inte hann med att svara på min enkät i september, så är ordet förstås fritt i kommentarsfältet som vanligt. 
 

Kommentera här: