Min önskelista 2018

Visst är det roligast att ge, men det går ju inte förneka att det alltid är trevligt att få presenter också. Inte nog med att julafton närmar sig - jag fyller ju även i år i december. Jag skulle säga att jag är väldigt lätt att köpa presenter till (både för att jag uppskattar det lilla, och för att jag tenderar att tjata rätt mycket om saker jag tycker är fantastiska), men ifall någon skulle råka få problem med den saken i år så tänkte jag tipsa om några saker jag inte skulle tacka nej till, precis.
 

 
Lyxiga doftljus är verkligen min cup of tea. Helst skulle jag vilja ha något av de underbara ljusen från Skandinavisk (Lempi och Snö är mina favoriter), men även Yankee Candle och Indiska har bra doftljus! Vanliga vita blockljus går också åt som smör i solsken hemma hos oss, så det är också en bra present.
 
Porslin, denna ljuvliga sak som jag har skåpen fulla med men ändå inte kan motså. Årets muminmugg är given på min önskelista (tror att jag har fått alla mina vintermuggar i present), men också Marimekkos Oiva/Siirtolapuutarha-skålar, serveringsskålen ur Rörstrands serie Mon Amie och Marimekkos djuptallrikar skulle glädja mig i jul.
 
Påslakan är alltid bra att ha, och att bädda rent med nya lakan i juldagarna är väl mer eller mindre en tradition vid det här laget. Det lila lakanet ur Finlaysons serie Elefantti är så fint!
 
Böcker är verkligen det jag mest vill ha i present. Men jag köper/läser så mycket böcker att det såklart är svårt för mina nära och kära att veta vad jag inte redan äger eller har läst. En helt vanlig familj av Mattias Edvardsson och del två i Kaj Korkea-aho och Ted Forsströms högstadieserie Zoo! kan jag tänka mig är bra mellandagsläsning, men presentkort på Adlibris eller Storytel är minst lika fint.
 
Jag skulle verkligen vilja uppdatera vardagsrummet med en ny matta (försökte med det förra året också, men hade för många olika på min önskelista och kunde verkligen inte bestämma mig), gärna i terracotta. Kattrup från Ikea skulle passa fint, tror jag!
 
Växter och krukor, det blir man glad av! Jag älskar guldfärgade krukor, och Gana flower pot från Indiska i storlek L skulle passa så bra hemma hos oss. Alla grönväxter går hem, men jag föredrar stora, yviga växter. Den på bilden är en nyhet från Plantagen.

Småsaker jag blir glad av: teer, mörk choklad, fina anteckningsblock, tygkassar, ansiktsmasker, nagellack och sådana där minikaktusar. 
 

Vad önskar ni er i år?
1 Mer jul-Lillie:

skriven

Va fina grejer! Älskar lakanen och krukan :) Får nog börja fundera på en önskelista jag också snart.

Svar: Visst är de härliga! :)
Jul hos Linda

Kommentera här: