Födelsedagsbrunch med jultemaSom ni kanske vet fyller jag år i mitten av december. När jag var liten var det ett big no no att låtsas om att julen närmade sig på min födelsedag. Även om jag alltid har älskat julen så tog jag det ändå som en förolämpning om någon kom med ett julkort på presenten eller, ännu värre, hade paketerat in gåvan med julklappspapper. Höjden av ignorans! Nuförtiden tycker jag att min födelsedag är ytterligare en ursäkt att fira jul lite extra. Jag fyller förvisso 26 år i år, så födelsedagskalas är väl kanske inte riktigt stående på agendan längre, men det brukar inte vara någon som tackar nej till att komma och äta en bit pepparkakskladdkaka med svepskälet att jag ju faktiskt fyller år. Faktum är att det är mer sannolikt att folk skapar en lucka i sin kalender för en träff om man tar till födelsedagskortet.
 
I år infaller min födelsedag på en söndag, vilket gör att jag kommer att betrakta hela helgen som min, som den ödmjuka person jag är. Förra året firade jag redan i augusti (jag och sambon ställde till med en gemensam fest mitt emellan våra födelsedagar) så jag gick miste om denna ypperliga ursäkt att bjuda in folk på julmys och känner mig därmed berättigad till extra firande i år. 
 
Min Pinterest har gått het de senaste veckorna. Idén om att bjuda in mina tjejkompisar, ett fint gäng som hängt ihop sedan tidernas begynnelse, på födelsedagsbrunch med jultema är nämligen så genialisk att den inte kunde sparas till senare, utan jag fick kavla upp ärmarna omedelbart och påbörja planeringen. (Jag har faktiskt redan skickat ut en save the date!) Vi har en liten tradition av att träffas över brunch ett par gånger om året, men någon julbrunch har vi ännu inte lyckats boka in, så det blir perfekt. Jag tänker mig ostbricka, färggrann fruktsallad, goda röror och en maffig kaka, lite som på bilderna här nedanför.
 
 
 
Planeringen kommer att fortsätta här på bloggen under hösten, såklart. Och som jag sa kommer jag att fira födelsedag hela helgen lång. Vad jag planerar för lördagskvällen får ni dock veta senare! ... Var det där bloggens första cliffhanger?
1 Henrica:

skriven

Oooh, kommer å bli så najs!! 😋

Svar: Absolut! :)
Jul hos Linda

2 Jul, Strålande Jul:

skriven

Oj så gott allt det där ser ut och låter som! Min bästa kompis under uppväxten fyller år i början av december så hon tyckte det var lite tråkigt att fylla i december. Min namnsdag är den 9:e december (vi har alltid firat namnsdagar som minifödelsedagar i min familj, med presenter, tårta osv) men har bara tyckt det varit mysigt att ha haft den i december, och har alltid sett den som en del i allt advents och julfirande, med den extra bonusen att man fick en hel dag tillägnad sig.

Svar: Eller hur! Precis så ser jag på min födelsedag också, men jag förstår såklart att det enligt vissa är tråkigt också :)
Jul hos Linda

Kommentera här: