Årets julresa

Förra året besökte jag och en av mina vänner ett regnigt men mycket mysigt Riga i december, gick på flera små julmarknader och drack mycket värmande glögg. Det har jag skrivit ett inlägg om HÄR. Vi hade tänkt göra det till en tradition, men bestämde oss för att hoppa över julresan i år av många anledningar (nästa år kör vi igen, Sofie!). Men jag kan ju inte låta bli att ta varje chans att insupa julstämning inom och utanför Finland, så nu har jag, sambon och ett gäng kompisar bokat en liten weekendresa till Stockholm en helg i december.
 
 
Weekend är väl att överdriva; vi åker från Åbo på fredagskvällen, tillbringar 12 timmar i land i Stockholm på lördagen och är tillbaka i Finland på söndagsmorgonen. Hur som helst ska det bli väldigt roligt. Jag var i Stockholm på konferens senast i juni, men jag har faktiskt aldrig besökt staden i juletid. Hoppas på lite snö så att det blir extra mysigt, men jag är så pass härdad numera att jag definitivt kan få julstämning även i regnväder.
 
Vad får man inte missa i Stockholm i december? Kom gärna med tips i kommentarsfältet!
1 Jennysjul:

skriven

Åh det finns massor! NK's skyltning (vet dock inte vad det är för tema än men kan vara värt ett besök). Skansen om ni hinner men det tar ju lite tid. Gamla Stan med alla mysiga små butiker och fik och restauranger och julmarknad på Stortorget (dock väldigt liten). Kungsträdgården, speciellt om snön fallit, de brukar ha skridskobana. Älgarna nere vid Nybroviken, eller ja alla ljus under #stockholmsjul, se mer info här med hur det såg ut förra året https://www.stockholmsjul.se/#arets-julbelysning-2017-info . Brukar inte skilja sig så mycket åt.
Det jag kom på så här på en gång i alla fall!

Svar: Åh tack för din kommentar och dina tips! Är sugen på Skansen men får se vad vi hinner med.
Jul hos Linda

2 Jessica Högberg:

skriven

NK, skansens julmarknad...

Svar: Tack för tips! Är definitivt sugen på Skansen :)
Jul hos Linda

3 Anonym:

skriven

Om ni är här i Stockholm runt lucia tycker jag att ni ska försöka få tag i biljetter till Luciakonserten i Storkyrkan i gamla stan. Den går flera dagar. Den är alltid så otroligt stämningsfull och vacker!

Svar: Låter verkligen härligt!
Jul hos Linda

4 Nathalie:

skriven

Så mysigt med resa till Sthlm! Jag var där för tre år sedan under andra-adventshelgen. Besökte Skansen - jättemysigt, mycket att se om man kollar allt som finns där och mysig adventskonsert i Seglora kyrka där. Kollade också in NK:s skyltfönster där man lätt kan fördriva 30 minuter med bara tittande (extra mysigt när det blivit mörkt ute). Missade dock gamla stan, hört att det är mysigt som tusan där i december. Får bli nästa gång! :)

Svar: Skansen verkar så härligt vid jul! Är också övertygad om att gamla stan måste vara helrätt i juleskrud :)
Jul hos Linda

5 Jul, Strålande Jul:

skriven

Kan bara instämma med förgående talare; Julmarknaden på Stortorget i Gamla stan, NK:s julskyltning (men stig också in på NK för att se den fantastiska stora flervåningshöga granen i foajen som brukar rotera i taket!!!), Kungsträdgården, osv. Sedan brukar de ju också ha en jättegran nere vid Skeppsbrokajen (alltså vid vattnet på östra sidan av Gamla Stan), så den borde ni titta på också. Hoppas ni får det trevligt! Jag bodde i Stockholm under hela min uppväxt, så har väldigt många minnen från den mysiga julmarknaden och julskyltningen.

Svar: Tack för din kommentar! Det låter så mysigt :)
Jul hos Linda

Kommentera här: