Tre julfilmer i sjukstugan 
Jag har varit sängliggande (tja, soffliggande är väl närmare sanningen) de senaste dagarna på grund av den värsta förkylningen på mycket, mycket länge. Det finns inte mycket gott att säga om det, förutom att jag har hunnit se tre julfilmer inom loppet av några dagar. Och igår hade ja till och med aptit nog att äta en saffransbulle, så jag är definitivt på väg tillbaka till lifvet. 
 
Den första julfilmen jag såg var Netflix nyhet The Holiday Calendar, som hade världspremiär den 2 november. Filmen handlar om en ung kvinna som är lite missnöjd med sitt liv - hon skulle hellre vara sin egen chef, och hon har ingen partner eftersom hon inte anser sig ha tid att dejta. Lagom till första december får hon en antik adventskalender, som visar sig vara magisk. (Spoiler alert: Hennes önskningar slår in!) En mysig film med den för julfilmer obligatoriska magin, men inte så mycket mer än så. Tre av fem julgranar får den av mig.
 
 
En annan nyhet på Netflix (som dock inte är en Netflix Original-produktion) är filmen Christmas with a View. En kändiskock kommer till skidorten där Clara Garrison, vars egna restaurangdröm precis gått i stöpet, bor och arbetar. Gissa vem hon faller för? Nog för att mina krav på julfilmer vanligtvis är rejält mycket lägre än på andra filmer, men skådespelarinsatserna i den här filmen är verkligen under all kritik. Även om en del miljöer definitivt var mysiga så blev jag inte alls övertygad. En och en halv julgran av fem möjliga.
 
 
Det fanns inte mycket annat att göra än att väga upp all denna romantik med lite humor, så jag valde att se på Office Christmas Party från 2016 (med stora namn som Jason Bateman, Jennifer Aniston och Olivia Munn i rollerna!). Jag har faktiskt aldrig sett den filmen förut, så när den dök upp i flödet på Netflix kände jag att det var dags. Den handlar om ett företag som hotas av nedskärningar, vilket man försöker råda bot på genom att ordna en maxad julfest. Julfesten ska bevisa för en investerare att arbetstagarna är att räkna med, men det går förstås inte helt som planerat. En rolig film med lite mörk humor, vilket dessvärre inte ger mig julstämning alls. Tre av fem julgranar.
 
 
Jag hittade alltså ingen ny favoritfilm den här gången, men Netflix har ju fortfarande tre nyheter att släppa under november. Dem kan ni läsa mer om HÄR.
 
Har ni sett någon av de här filmerna? Håller ni med mig om betygen?

Kommentera här: