Snabba frågor med mina följare, del 5Del 4 och länk till tidigare inlägg i serien finns HÄR.
 
För en tid sedan redde vi (jag och 100 av mina julälskande följare) tillsammans ut ett antal dilemman på mitt Instagramkonto, och jag tänkte att vi skulle kika på några av dem. Resten hittar ni på min Instagram, där jag sparar dessa stories i min profil. Den här gången var temat julfilm, eftersom jag hade skrivit om säsongens Netflixnyheter samma dag (det inlägget hittar ni HÄR). 
 
En del dilemman är lättare att lösa än andra, helt klart. Största delen av mina följare ser hellre Ensam hemma än uppföljaren som utspelar sig i New York. Inte helt oväntat. Jag själv föredrar faktiskt New York-versionen - jag älskar scenen i leksaksbutiken! Vad gäller Kalle Anka versus Karl-Bertil är valet glasklart Kalle Anka också för mig. Jag såg Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton för första gången någonsin för bara ett par år sedan, medan Kalle Anka har varit en självklar julaftonstradition sedan tidernas begynnelse.
 
 
I andra frågor var fördelningen mellan de två lägren mycket jämnare. För mig verkade valet mellan The Holiday och Love Actually närmast omöjligt, men det var The Holiday som gick segrande ur striden. Själv älskar jag båda, men om jag måste välja blir det Love Actually, som är en av mina absoluta favoritjulfilmer genom tiderna. Jag gillar också både Elf och Christmas with the Kranks, men jag kan överleva en jul utan John Grishams familjekomedi, medan Elf hör till julhelgstraditionerna. Helst vill jag se den hos mina föräldrar på julafton eller juldagen.
 
Efter de snabba frågorna frågade jag dessutom mina följare vilken den ultimata julfilmen eller det bästa tv-programmet med jultema är. Där fick jag 21 svar (där många rabblade flera favoriter) som innehöll 19 olika filmer och program (!) - spridningen var alltså jättestor. I topp hamnade tv-kalendern Sunes jul och En tomtesaga (Joulutarina), en finsk julfilm som jag faktiskt inte ens har sett. Hett tips alltså! Ensam hemma, Jul med Ernst och Julfritt nämndes också flera gånger. 
 
 
Vilken är din favoritfilm eller ditt favoritprogram kring jul? Berätta gärna i kommentarsfältet!
 

 
Vill du vara med nästa gång? I så fall är det hög tid att börja följa mig på Instagram - man vet aldrig när det blir dags för en omgång snabba frågor! Du hittar mig såklart på @julhoslinda. På Instagram är jag aktiv så gott som dagligen, i flödet och/eller på stories. Det är ju så roligt att interagera med andra julälskare. Vi ses där!

Kommentera här: