Julpyntandet tar fart

 
Den här veckan börjar adventsförberedelserna hemma hos oss - julgardinerna ska upp! Jag bryr mig väldigt lite om när folk anser att man får julpynta. Sedan vi flyttade in i vårt hus hösten 2014 har det väl mer eller mindre blivit en tradition att börja så smått med det i mitten av november, och i år har jag längtat mer än någonsin. Efter över en vecka med feber, halsfluss och en eländig hosta är jag verkligen redo.
 
Julpyntandet brukar ske i etapper i det här hushållet. Det börjar med gardiner, kuddar, överkast och mattor och fortsätter med adventsbelysning både inomhus och utomhus. Kring andra advent kommer tomtarna, juldukarna och julbonaderna fram, och några dagar därpå flyttar julpyntets konung - julgranen! - in. Då är det oftast ungefär en vecka kvar till julafton, och då formligen bubblar det av stämning hos oss. 
 
När börjar ni julpynta?
1 Michaela:

skriven

Jag har satt upp mina julgardiner iallafall, en brukar jag börja mer kanske någon vecka innan första advent (om jag kan hålla mig så länge), ibland blir det tidigare :D

Svar: Haha, härligt! :D
Jul hos Linda

2 Jul, Strålande Jul:

skriven

Åhh härligt att komma igång med julpyntandet! Eftersom jag inte firar jul hemma hos mig utan alltid åker till föräldrarna över jul och nyår och firar hos dem, så brukar jag brassa på med allt julpynt i min lägenhet på en gång veckan som leder fram till första advent, för att kunna njuta av "min" jul fullt ut genom hela december, innan det blir dags att njuta av julen i mitt föräldrahem så att säga.

Svar: Det låter fint :)
Jul hos Linda

3 Maries strålande jul:

skriven

Min plan är att börja lite smått imorgon med att byta textilier i matrummet, jag tror att jag tar fram adventsljusstaken också i det rummet. Därefter blir det samma procedur i köket och sedan i TV rummet och sovrummen. Till advent brukar jag vara klar i alla rummen. Därefter blir det tomtar och prydnader, sedan julgranarna och sist mitt jullandskap.

Svar: Låter perfekt!
Jul hos Linda

4 Rebecca Adnell:

skriven

Brukar börja någonstans runt första december, men börjar känna suget redan nu!

Svar: Inte länge kvar! :)
Jul hos Linda

Kommentera här: