Julmusik av Jessie J och Gwen Stefani

Det är verkligen julalbumens tid nu. Så mycket ny julmusik, så lite tid. Skulle man kunna säga. Men jag lyssnar faktiskt inte särskilt ofta på ny julmusik, om den inte råkar komma från någon av mina favoritartister (som när det gäller Pentatonix). Den här gången har jag dock gett två av årets nya album en ordentlig chans - jag har lyssnat på både Jessie J och Gwen Stefani, två artister som vanligen inte tar sig in på mina spellistor. (Andra som nyligen släppt julalbum är till exempel John Legend och Eric Clapton!)
 
THIS CHRISTMAS DAY
av Jessie J
 
 
Jessie J:s traditionella julalbum innehåller klassiker som Santa Claus Is Coming to Town, Let It Snow och Silent Night, och hon gör dem riktigt bra. Jag är ju svag för en riktigt fin röst till Stilla natt, så är det bara. Men ett julalbum behöver ha något annat också, för Stilla natt är väl lite gjord vid det här laget. Titelspåret This Christmas Day är riktigt bra, men min absoluta favorit är hennes version av Winter Wonderland, där Boyz II Men medverkar. 
 
 
 
YOU MAKE IT FEEL LIKE CHRISTMAS (DELUXE EDITION)
av Gwen Stefani
 
 
Gwen Stefani släppte sitt julabum You Make It Feel Like Christmas för ett år sedan, men nu har alltså en deluxeversion med fem nya låtar (varav tre är covers och två är nyskrivna) kommit ut. På albumet, som känns väldigt lekfullt, finns till exempel klassiker som Last Christmas, Silent Night och White Christmas. Mina favoriter är dock de nyskrivna låtarna Cheer For The Elves och Secret Santa samt titelspåret You Make It Feel Like Christmas (med Blake Shelton).
 
 
Har ni någon favorit bland årets julmusiknyheter?

Kommentera här: