Helgen som gick

Det märks att första advent närmar sig med stormsteg - man måste liksom inte längre pressa in julen med våld i vardagen, utan den hittar en av sig själv. Andra människor vill göra juliga saker! Hurra! Den här helgen har varit väldigt julig, så jag tänkte att vi skulle kika lite på vad som har hänt.
 
Risgrynsgrötkok | Mys med glögg
 
Jag tjuvstartade min juliga helg redan på torsdagen, för då kokade jag årets första risgrynsgröt. Jag är egentligen inget stort fan av risgrynsgröt, men det går inte att förneka att det är en riktig julrätt, som min sambo dessutom är väldigt förtjust i. Själv äter jag den med russinsoppa eller inte alls. Jag har kanelstång både i russinsoppan och risgrynsgröten. På fredagskvällen var det julöppning i stan, med en liten julmarknad och program för barnen. Jag gick på café med sambon och några vänner. Det blev glögg och en cheesecake med kola- och tranbärssmak. Gott!
 
 
På lördagsmorgonen vankades det pepparkaksbak hos mamma. Åt förstås deg tills jag fick lite ont i magen - en viktig jultradition! Sedan besökte vi också en presentbutik i byn och köpte varsin tomte, men den får ni kanske se när min tomtesamling tar plats i vardagsrummet någon gång i december.
 
 
På kvällen var det dags för fest, och vi fixade hotshots med glögg (en del alkoholfri glögg, en del Licor 43, vispad grädde och kanel). Mycket gott, det kan jag rekommendera! På söndagen var det jättefint väder och nästan tio minusgrader. Jag och sambon ägnade oss åt julklappshandling nästan hela dagen och slöade sedan på soffan. 
 
En toppenhelg med många julinslag, med andra ord. Hur var er helg?

Kommentera här: