Enkel julklappsinslagning med washitejp + tävling

I SAMARBETE MED TEIPPITARHA/TAPEGARDEN
 
Äntligen har jag slagit in de första julklapparna! I år kände jag för att pyssla till det lite extra på några av dem. Jag har kikat runt lite på Pinterest och låtit mig inspireras av bloggen Almost makes perfect, och eftersom mitt julklappstema i år genomgående blir vitt, metallic och sammet ville jag att mitt pyssel skulle gå i samma stil. Jag bestämde mig därför för att satsa på guldiga washitejper i kombination med matt, vitt papper och rött sammetsband. Enkelt men pråligt.
 
Washitejp är en japansk dekorationstejp, vars (enligt mig) största fördel är att den mycket sällan lämnar några märken efter sig. Man kan alltså till och med tejpa på väggar om man har lust, och man får göra hur många misstag som helst när man pysslar. Dessutom finns de i alla möjliga färger, mönster och storlekar. Mina tejper kommer från Teippitarha, ett finskt företag som säljer washitejper och också annat pysselmaterial såsom letteringtillbehör, papper, presenttags, klistermärken och stämplar. Deras webbsida fungerar också hur bra som helst på engelska (då kallar de sig Tapegarden), och de levererar worldwide. 
 
 
Presenttags kan varieras i all oändlighet med hjälp av washitejp. Det är enkelt, snabbt och roligt. Bara att tejpa hejvilt på valfritt papper (jag använde vit kartong) och sedan klippa till önskvärd form. De olika tejperna kan förstås också kombineras, som jag har gjort på julklappen nedan. 
 
Här har jag klippt ut en gran i prickig tejp och klistrat den ovanpå en guldtejpad rektangel.
 
Eftersom guld och röd sammet för mina tankar till kungamantlar kände jag för att göra en inslagning som passar till en riktig queen i ens liv (ja, eller king, om man så vill). Jag använde mig av en sicksackformad folietejp som jag sedan klippte till lite grann så att varje krona fick tre uddar. Sedan fixade jag en presenttag i guldpapper och skrev en lämplig text med en tvåuddad letteringpenna från Tombow (också den från Teippitarha) för att maxa julklappen.
 
 
TÄVLINGSDAGS!
 
I samarbete med Teippitarha lottar jag nu ut ett presentkort på 20 euro (ca 200 kr) till deras webbshop, där samtliga tejper och pennor som visas i det här inlägget finns. Man kan delta även om man inte bor i Finland. För att delta i utlottningen ska du berätta om ditt favoritjulpyssel i kommentarsfältet under det här inlägget. Om du vill ha en extra chans att vinna kan du följa mig (@julhoslinda) och Teippitarha (@teippitarha) på Instagram. Skriv i så fall också namnet på ditt Instagramkonto i din kommentar, så får du två lotter! Tävlingen avslutas vid midnatt den 5 november och vinnaren kontaktas dagen därpå per e-post, så glöm inte att fylla i e-postfältet när du kommenterar (det är bara jag som ser din adress).