Enkel julklappsinslagning med washitejp + tävlingI SAMARBETE MED TEIPPITARHA/TAPEGARDEN
 
Äntligen har jag slagit in de första julklapparna! I år kände jag för att pyssla till det lite extra på några av dem. Jag har kikat runt lite på Pinterest och låtit mig inspireras av bloggen Almost makes perfect, och eftersom mitt julklappstema i år genomgående blir vitt, metallic och sammet ville jag att mitt pyssel skulle gå i samma stil. Jag bestämde mig därför för att satsa på guldiga washitejper i kombination med matt, vitt papper och rött sammetsband. Enkelt men pråligt.
 
Washitejp är en japansk dekorationstejp, vars (enligt mig) största fördel är att den mycket sällan lämnar några märken efter sig. Man kan alltså till och med tejpa på väggar om man har lust, och man får göra hur många misstag som helst när man pysslar. Dessutom finns de i alla möjliga färger, mönster och storlekar. Mina tejper kommer från Teippitarha, ett finskt företag som säljer washitejper och också annat pysselmaterial såsom letteringtillbehör, papper, presenttags, klistermärken och stämplar. Deras webbsida fungerar också hur bra som helst på engelska (då kallar de sig Tapegarden), och de levererar worldwide. 
 
 
Presenttags kan varieras i all oändlighet med hjälp av washitejp. Det är enkelt, snabbt och roligt. Bara att tejpa hejvilt på valfritt papper (jag använde vit kartong) och sedan klippa till önskvärd form. De olika tejperna kan förstås också kombineras, som jag har gjort på julklappen nedan. 
 
Här har jag klippt ut en gran i prickig tejp och klistrat den ovanpå en guldtejpad rektangel.
 
Eftersom guld och röd sammet för mina tankar till kungamantlar kände jag för att göra en inslagning som passar till en riktig queen i ens liv (ja, eller king, om man så vill). Jag använde mig av en sicksackformad folietejp som jag sedan klippte till lite grann så att varje krona fick tre uddar. Sedan fixade jag en presenttag i guldpapper och skrev en lämplig text med en tvåuddad letteringpenna från Tombow (också den från Teippitarha) för att maxa julklappen.
 
 
TÄVLINGSDAGS!
 
I samarbete med Teippitarha lottar jag nu ut ett presentkort på 20 euro (ca 200 kr) till deras webbshop, där samtliga tejper och pennor som visas i det här inlägget finns. Man kan delta även om man inte bor i Finland. För att delta i utlottningen ska du berätta om ditt favoritjulpyssel i kommentarsfältet under det här inlägget. Om du vill ha en extra chans att vinna kan du följa mig (@julhoslinda) och Teippitarha (@teippitarha) på Instagram. Skriv i så fall också namnet på ditt Instagramkonto i din kommentar, så får du två lotter! Tävlingen avslutas vid midnatt den 5 november och vinnaren kontaktas dagen därpå per e-post, så glöm inte att fylla i e-postfältet när du kommenterar (det är bara jag som ser din adress).
1 Monica:

skriven

Heter monikanen på instagram,följer båda:) Mitt favorit pyssel är att göra olika arrangemang med växter och mossa.Och att klä en stor julbock i granris.

2 Monica:

skriven

Blev fel på mailen .

3 Ann-Katrin:

skriven

Jag heter annkatrinfinell på instagram, följer båda :) Mitt favoritpyssel är att göra hemgjord likör och hemgjort julgodis.

4 Simoné:

skriven

@simonekallio på Instagram och följer båda. Mitt favoritjulpyssel är gamla hederliga julkort.

5 Martina :

skriven

@martinaholmback på Instagram, följer både dig och teippitarha. Mitt julpyssel varierar från år till år, jag vill gärna ha variation och testa nytt. Favoriterna hittills är ändå julkort med egna verser, glasburkar/konservburkar som omvandlas till ljuslyktor och att julpimpa vardagliga ting, t.ex. egengjorda kylskåpsmagneter med jultema eller linda in krukor i jultyger.

6 Tess:

skriven

Så himla fint! Tack för härlig inspiration :D

7 Josefine:

skriven

@josefinesvens på insta, följer båda. Blev fel på mailen just, men mitt favoritpyssel är dörrkransar :)

8 Ann-Catrin:

skriven

Jag heter duckstern på Instagram och följer båda. Mitt favoritpyssel är att slå in julklappar och göra egna små kort till paketen. Om bakning och "godiskokning" räknas som pyssel är de också stora favoriter :)

9 Matilda:

skriven

Mitt favoritjulpyssel är ju helt klart julklappsinslagningarna. Och att dekorera pepparkakshus med en massa kristyr och hitta på olika design varje år, om nu det räknas som pyssel :D
Följer på instagram, @matildasjul!

10 Felicia:

skriven

@feilros på instagram 🙌🏼 älskar att pyssla och mitt favoritpyssel blir nog inpaketering. Det är då jag låter fantasin flöda och inget paket blir det andra sig likt. Lite washitejp skulle absolut hjälpa mig på traven 😍

11 Ida Israelsson :

skriven

Mitt namn är idaisraelsson på Instagram och jag följer båda:)
Jag är en fanatisk julälskare som blir helt extas redan i augusti att julen snart är här. Jag tycker om olika pyssel men oftast gör jag några egen gjorda julklappar, i år ska jag bland annat göra nyckelringar av läderimitation till mina systrar.
Jag har två små barn så ett annat favorit julpyssel är att förbereda inför nissens ankomst i december. Så hen har jag pysslat en del till redan:)

12 Annas Jul:

skriven

Åh en tävling med favoriten mt washi tape! Jag gillar enkla papperspyssel. Vika stjärnor, hjärtan, påsar, askar mm. Använder gärna washitejp att dekorera pysslen med och slå in vackra paket. 3-åriga dottern älskar tejp och är gärna med när det pysslas och tejp finns närvarande 😀. Jag heter @annasjul på instagram och följer er!

13 Tilda:

skriven

@tildabergg på instagram! Följer båda kontona! Supersvårt att bara välja ett pyssel, men något jag gör varje år (oftast tillsammans med min lillasyster) är pepparkakshus och julkort! Alltid älskat scrapbooking och började med de första julkorten nu i helgen! 😍 pepparkakshusen får nog kanske vänta ett liiiitet tag till

14 Victorias jul:

skriven

Följer er båda.

Mitt favoritpyssel måste vara julklappsinslagning. Jag älskar att slå in fina julklappar och väljer omsorgsfullt ut papper, band och etiketter. Kanske inte ett riktigt pyssel men det är det enda pysslet som återkommer varje år.

15 Henrica :

skriven

@henricaandrea på instagram & följer båda. Mitt favoritjulpyssel är att slå in julklappar och göra små kort till paketen :)

16 Johanna:

skriven

Mitt favoritpyssel är att spraymåla. Hittills har det blivit både ljusstakar, salt- och pepparströare, ett fat mm. Sen gillar jag iofs också att handarbeta, brodera, virka mmm.
Jag följer båda på Instagram, heter @julen_enligt_johanna

17 Johanna S:

skriven

Älskar framförallt att pyssla omkring adventsljusstaken, med stora vackra ljus som får brinna varje kväll och morgon, och varför inte eftermiddag också, i december. @johisen

Kommentera här: