Julmusik av Jessie J och Gwen Stefani

Det är verkligen julalbumens tid nu. Så mycket ny julmusik, så lite tid. Skulle man kunna säga. Men jag lyssnar faktiskt inte särskilt ofta på ny julmusik, om den inte råkar komma från någon av mina favoritartister (som när det gäller Pentatonix). Den här gången har jag dock gett två av årets nya album en ordentlig chans - jag har lyssnat på både Jessie J och Gwen Stefani, två artister som vanligen inte tar sig in på mina spellistor. (Andra som nyligen släppt julalbum är till exempel John Legend och Eric Clapton!)
 
THIS CHRISTMAS DAY
av Jessie J
 
 
Jessie J:s traditionella julalbum innehåller klassiker som Santa Claus Is Coming to Town, Let It Snow och Silent Night, och hon gör dem riktigt bra. Jag är ju svag för en riktigt fin röst till Stilla natt, så är det bara. Men ett julalbum behöver ha något annat också, för Stilla natt är väl lite gjord vid det här laget. Titelspåret This Christmas Day är riktigt bra, men min absoluta favorit är hennes version av Winter Wonderland, där Boyz II Men medverkar. 
 
 
 
YOU MAKE IT FEEL LIKE CHRISTMAS (DELUXE EDITION)
av Gwen Stefani
 
 
Gwen Stefani släppte sitt julabum You Make It Feel Like Christmas för ett år sedan, men nu har alltså en deluxeversion med fem nya låtar (varav tre är covers och två är nyskrivna) kommit ut. På albumet, som känns väldigt lekfullt, finns till exempel klassiker som Last Christmas, Silent Night och White Christmas. Mina favoriter är dock de nyskrivna låtarna Cheer For The Elves och Secret Santa samt titelspåret You Make It Feel Like Christmas (med Blake Shelton).
 
 
Har ni någon favorit bland årets julmusiknyheter?

Sparat på Instagram: julstämning

Ni känner väl till Instagrams sparfunktion, med hjälp av vilken man kan bokmärka bilder man vill spara eller återkomma till? (Det är alltså den där flaggan som syns längst till höger under varje bild.) Jag använder den flitigt och tycker om att kika in på fina foton och roliga tips som jag sparat under året. Lite som Pinterest, fast i en mer komprimerad form. I dag tänkte jag att vi skulle titta på några fina, stämningsfulla bilder som jag sparat på sistone! Länkarna under bilderna går till direkt till respektive Instagramkonto. 
 

 
 
@janne_paalandet har gjort en pepparkaksvimpel. Tror att jag ska stjäla den magnifika idén rakt av denna jul! Dessutom skulle jag gärna duka med en pepparkaksfasad framför levande ljus, som @vibekedesign.
 
 
Egentligen skulle jag kunna spara hela @janne_paalandets flöde. för det är verkligen fulländat med ett gammalt hus på landet, katter, fint porslin, trägolv och härlig inredningsstil. 
 
 
Finns väl inget (utom granen) som bidrar mer till stämningen än tända ljus! Jag älskar ju doftljus, och tycker att det vore så roligt att göra egna, glöggdoftande ljus som @fredriksfika (instruktioner finns HÄR). Jag har faktiskt gjort egna ljus tidigare, men inte just doftljus. @sallashome fick mig dessutom att bli taggad på att använda röda ljus. Så enkelt och stämningsfullt tillsammans med en ljusstake i guld eller mässing!
 
Fick ni också julstämning av dessa bilder?

Julpyntandet tar fart

 
Den här veckan börjar adventsförberedelserna hemma hos oss - julgardinerna ska upp! Jag bryr mig väldigt lite om när folk anser att man får julpynta. Sedan vi flyttade in i vårt hus hösten 2014 har det väl mer eller mindre blivit en tradition att börja så smått med det i mitten av november, och i år har jag längtat mer än någonsin. Efter över en vecka med feber, halsfluss och en eländig hosta är jag verkligen redo.
 
Julpyntandet brukar ske i etapper i det här hushållet. Det börjar med gardiner, kuddar, överkast och mattor och fortsätter med adventsbelysning både inomhus och utomhus. Kring andra advent kommer tomtarna, juldukarna och julbonaderna fram, och några dagar därpå flyttar julpyntets konung - julgranen! - in. Då är det oftast ungefär en vecka kvar till julafton, och då formligen bubblar det av stämning hos oss. 
 
När börjar ni julpynta?