Tolv timmar i StockholmHär ekade det tomt i går! Vi gjorde en blixtvisit till Stockholm och tillbringade två nätter på Viking Line, så när vi kom hem igår vid lunchtid var jag så trött att bloggen fick vila. Men nu så. Jag hade förstås tänkt fotografera en himla massa, men det regnade, det var ofantligt mycket folk och min kamera låg på botten av min proppfulla ryggsäck, så det blev ändå inte alltför många bilder.
 
Vi gav oss av i fredags, jag, sambon och sju vänner. Vi bilade ner till Åbo (vilket tar ungefär tre timmar) och steg sedan på Viking Grace, där vi nästan omedelbart satte oss ner och åt julbord i två timmar. Det var väldigt gott, och det fanns en hel del vegetariska (och veganska) alternativ. Sedan drack vi några drinkar och dansade alltför länge med tanke på att väckarklockan skulle ringa 5:30, men har man roligt så har man. Vid halv sju på lördagsmorgonen befann vi oss i Stockholm och tog bussen till city, där vi åt frukost och traskade omkring i regnet. Staden hade knappt vaknat och var så gott som tom. Vi gick till Gamla stan och fikade (saffransbulle!) tills butikerna öppnade. 
 
 
I Gamla stan besökte vi Science Fiction Bokhandeln och gick på julmarknad på Stortorget. Där hade man gärna kunnat dricka en kopp värmande glögg eller en varm choklad, men det var sju grader och man förgicks lite i sin vinterjacka, så det blev det ingenting av. Mysigt var det ändå, och jag köpte en marsipancigarr till min marsipanälskande far.
 
 
Sedan strosade vi tillbaka till Sergels torg, och på vägen passade vi på att gå till Lush som jag så sällan får möjligheten att hänga på. Jag var sugen på julsortimentet och fick prova Snow Fairy, som har en mycket söt, marshmallowaktig doft. Föll som en fura för den och köpte därför en duschgel. 
 
 
Vi åt på Max (standard att äta Sveriges godaste hamburgare varje gång man är på besök i landet) och fortsatte sedan vidare till Åhléns. Där var det dock alltför mycket folk och dålig luft, så det blev inget långt besök. I normala fall har jag faktiskt inget emot att trängas lite när det börjar närma sig jul, men när man har sovit typ två timmar och är överhettad är det ingen hit. Vi fikade och hämtade andan i stället. De sista timmarna tillbringade vi på NK:s teavdelning (där jag köpte ett riktigt gott glöggte) och i Gallerian. Sedan åt vi en lätt middag och tog bussen tillbaka till Viking Line-terminalen. Vid det här laget var alla lagom möra så ombord på båten gick vi bara och tittade i taxfreen och drack en värmande drink med smak av jul (tror att det var Fireball, vaniljsirap och äppeljuice, väldigt gott!) innan det blev läggdags. I går bilade vi tillbaka och försökte vila så mycket som det gick under dagen. 
 
Sammanfattningsvis: en riktigt rolig helg med många julinslag, men det får gärna dröja tills nästa gång. Jag känner mig fortfarande mörbultad, trots att jag sovit över tio timmar inatt. Ikväll ska jag och mina barndomsvänner i alla fall fira jul, så det blir mysigt. Tänk att det bara är två veckor kvar nu. 
1 Sabina:

skriven

Vad tråkigt att ni inte fick se någon snö under er juliga helg!
Snow Fairy är den bästa duschgelen! Det har varit min tradition i 4 år nu att köpa den :D

Svar: Jo, det var trist! Det får nog bli en tradition för mig också, så gott som den doftar :)
Jul hos Linda

Kommentera här: