Bildbomb: JulbrunchHoho, här har det ekat tomt hela helgen! Jag har nämligen varit alldeles fullkomligt upptagen med att fira födelsedag. Jag fyller år idag, men firade med lunch och cheesecake med en vän i fredags och dukade upp till både julbrunch och glöggfika igår. Det har varit ett par väldans roliga dagar, och nu är jag en trött 26-åring. För att dra ut på nöjet lite, lite till tänkte jag att vi skulle kika på hur det såg ut på julbrunchen.
 
 
Jag hade dukat med ett gammalt, broderat lakan som jag fått av min farfar. Löparen och servetterna i rött linnetyg har jag sytt själv nu i höst. (Bra tips på hållbar, snygg julklapp - ge bort tygservetter! Känns mycket lyxigt.) Granris, kottar och vita blockljus höjde julstämningen ytterligare.
 
 
Mest uppskattat på brunchbordet var jultårtorna med laxröra. Busenkla att göra dessutom - laxröran innehåller bara kallrökt lax, creme fraiche, rödlök, citronsaft, dill, salt och peppar. Ett fat med frukt är ett måste när jag bjuder på frukost eller brunch, och jag hade pyntat lite med granar och stjärnor.
 
 
På dessertbordet fanns det saffransvåfflor med grädde och hallonsylt, salta kex, pepparkakor, fröknäcke, färskost, brie, julgodis (som jag och Sofie kokade i tisdags), kryddkaka och småkakor. Jag blev alldeles såld på saffransvåfflorna. Jag använde mig av det här receptet på frasvåfflor med saffran, det kan jag rekommendera!
 
 
Vi fortsätter med lite foton från min mobil. Jag hade på mig min nya (julaftons-) klänning från Monki. Hade väldigt fluffigt hår till en början också tydligen. Direkt när vännerna dök upp hällde vi upp mousserande vin i glasen, lyxigt! Det blev en god alkoholfri variant från Freixenet. 
 
 
En bättre bild på en del av godsakerna. Blir lite sugen på pepparkakor med brieost nu faktiskt. Det bästa brunchbordet är förstås färgsprakande, precis som vårt blev med alla godsaker på faten.
 
Jag har haft en fantastisk helg och ska dessutom snart födelsedagsfika. Det är inte så viktigt att fira födelsedagar längre (åtminstone inte som det var då man var liten och man mest såg fram emot det rent materiella med att fylla år), men det är alltid roligt att samla sina nära och kära och bara umgås i några timmar. Nu är jag definitivt redo för slutspurten. Tänk att det snart är jul, liksom på riktigt och inte bara i mitt huvud.
1 Anonym:

skriven

Grattis! Så gott och fint det ser ut!

2 Anonym:

skriven

Grattis! Så gott och fint det ser ut!

Kommentera här: