Årets julgodis är kokatIgår var det stora julgodiskokardagen. Nu låter det kanske som att jag har en julgodiskokartradition, but no. När jag var liten fixade vi ytterst sporadiskt julgodis, och då blev det ischoklad. De senaste åren har jag och en likasinnad vän gett oss på denna spännande konst tillsammans. Jag får väl erkänna att jag fortfarande föredrar att köpa Fazers pepparkakschoklad och gröna marmeladkulor till jul, men det är alltid skojigt att ställa till med stor oreda i köket. Förra året provade vi saffranskola med rostad kokos, skumtomtefudge, kardemummakola och klassikern rocky road. Inlägget med receptlänkar finns HÄR.
 
 
I år blev det gräddkola med havssalt, rocky road (med salta jordnötter, minimarshmallows, flingsalt, mörk choklad och Dumle), knäckbräck med turkisk peppar (Hot & Sour) och vanlig hederlig knäck. Jag har faktiskt aldrig kokat knäck tidigare. Det var en upplevelse, särskilt diskandet efteråt... Jag känner numera igen mig i Rudolf Anderssons post-knäck-städning. Inget golv tog skada hos oss dock, även om jag hittade knäck på strumporna efteråt.
 
 
Vi använde oss av Leilas recept på rocky road (men vi hade för lite nötter pga. min tankspriddhet, så vi tillsatte lite flingsalt för extra sälta) och Linneas skafferis recept på gräddkola. Knäcken skulle bli knäckklubbor, men det misslyckades vi med så fatalt att det mesta blev knäckbräck att bryta i mindre bitar och en del vanlig knäck i små formar. Lite motgångar ska det väl vara i julstöket, eller hur?

Kommentera här: