Min samling muminmuggar och årets vinternyhet 
Jag ääälskar porslin. I mina köksskåp finns en hel del Muminrelaterat porslin, som det väl sig bör för en finländare. Jag är ingen samlare direkt, men jag tycker att muggarna är fina och de får gärna följa med mig hem från butiken. Sedan försöker jag använda dem så flitigt jag bara kan. Vi brukar dricka glögg ur vintermuggarna, och kaffedrickare som kommer på besök får också avnjuta sin dryck i muminmuggar. (Jag är tedrickare och föredrar rejält tilltagna koppar på typ en halv liter, så i det avseendet är muminmuggarna lite bristfälliga.)
 
Muminmuggarna har funnits sedan 1990-talet, men det var år 2006 som den första riktiga säsongsmuggen kom. Innan dess hade man firat millennieskiftet med en julmugg och dessutom släppt två muggar med jultema som såldes år 1997-2002 respektive 2004-2005. 
 
Vintermuggen år 2006 hette Talviyö (Vinternatt) och då den släpptes var jag tonåring och i allra högsta grad ointresserad av porslin. Men varje år sedan året därpå har jag lyckats införskaffa, eller få, vintermuggen. Jag har dessutom dubbletter av ganska många från de senaste åren.
 
 
Man kan se ett klart mönster bland vintermuggarna. De fyra första åren (2006-2009) var muggarna mörka, och de fyra nästföljande åren (2010-2013) gick de i stället i vitt och ljusblått och pryddes av snöflingor. De senaste åren har de snarast gått i vitt och svart med enstaka färgklickar.
 
 
Mina personliga favoriter är (nerifrån upp): Jouluyllätys (Julöverraskning) från 2009, Talviuni (Vintersömn) från 2015 och Lumihevonen (Snöhästen) från 2016.
Årets vintermugg (pressbild ovan) har så gott som ingenting med julen att göra, vilket också hörs på namnet Talvikevät (Vårvinter). Men med accentfärgerna rosa och grönt kan jag faktiskt ändå inte bli nöjdare. En riktig höjdarmugg som såklart ska få komma med i min samling vintermuggar!
 
Har ni något muminporslin med vintertema? Vilken mugg är er favorit?
1 Joanna-livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2:

skriven

Så fina

Svar: Eller hur!
Jul hos Linda

2 Emma - mode - mamma:

skriven

muminmuggar är så fiina :)

kram
ha en toppen dag
kramis

Svar: Visst är de! Ha en fin dag du med!
Jul hos Linda

3 Anita:

skriven

Så fina :D

Svar: Ja, eller hur :)
Jul hos Linda

4 emmaslilladagbok.blo.gg:

skriven

Muminmggarna är verkligen fina och jag har ett par stycken, och fler lär det bli! :)

Svar: Visst är de! :)
Jul hos Linda

Kommentera här: