Julafton 2016

 
Eftersom jag var en sjukt dålig julbloggare förra året så skrev jag aldrig om min julafton. Men även där finns det ju en positiv aspekt, för nu kan vi ju njuta av mina julaftonsbilder i september utan att det blir tjatigt!
 
Julafton 2016 var en traditionsenlig julafton på många sätt, men vi körde också på lite nya koncept. Jag och sambon brukar äta julfrukost tillsammans och öppna våra paket samtidigt, men i år började julfirandet med julaftonsfrulle hos sambons föräldrar.
 
 
Det blev en riktig lyxfrulle med bland annat limpa, bacon och tomtegröt med plommonkräm. Första men inte sista mättnaden man kände den dagen, så att säga.
 
 
Sedan förflyttade vi oss till deras vardagsrum för att insupa lite stämning och öppna några paket. En mycket god idé, det också.
 
 
När det hade ljusnat ute förflyttade jag mig hem till mina föräldrar medan sambon försvann iväg till sin mormorsmor. Jag och pappa hängde i vardagsrummet med tv:n på i bakgrunden.
 
 
Strax före Kalle Anka blev det mammas jullunch, vilket förstås var fantastiskt. Jag älskar särskilt rökt lax, jullimpa, goda ostar, kålrotslåda och köttbullar. En riktigt god skinkmacka kan jag aldrig motstå heller. Blir alldeles fylld av stämning då jag ser den här bilden.
 
 
Efter lite tv-tittande och chokladätande kom sambon också till mina föräldrar och så öppnade vi julklappar tillsammans allihop. Här önskar jag att jag nån gång kan säga att jag sedan gjorde precis som när jag var liten och tog på mig en ny, fin pyjamas och bara hängde framför tv:n med familjen, åt choklad och petade på mina julklappsböcker. Men så blev det inte 2016, utan för att hinna med så mycket som möjligt så försvann vi iväg på fika med sambons släktingar och åkte sedan hem vid midnatt. Roligt att hinna träffa alla samma dag, men också lite stressigt. Tyvärr tog jag heller inga bilder senare på kvällen, men det blev en riktigt fin julafton.