Ytterligare sex juliga saker ni (kanske) inte visste om migFörsta delen finns HÄR
 
1. Jag bryr mig inte nämnvärt om ifall julen är grön eller vit, blöt eller kall. Blir lite trött när man har julstämning och så säger någon att det "inte alls känns som jul nu när vädret är så här" och syftar på regn, synlig gräsmatta eller tö. Visst kommer drömjulen alltid att vara vit och kall, men för mig blir det inte mindre jul för att vädret är mer höstigt än vintrigt.
 
2. Jag började gilla saffran så sent som förra året. Då bakade jag lussebullar i två omgångar och det var verkligen kanongott. Det vattnas i munnen på mig varje gång jag tänker på de där bullarna. 
 
 
3. Jag har alltid varit sjukt bra på att gissa vad det är i klapparna. Sedan mina tidiga tonår har mamma därför satsat på förvirrande paketinslagningar. Böcker i skokartonger, till exempel. 
 
4. I december vaknar jag till tonerna av Stilla natt varje morgon. Bästa, lugnaste, mest stämningsfulla väckarklockan. 
 
5. Jag gillar inte "gammal" julmusik, typ Bing Crosby och gänget. Sedan har jag faktiskt också lite svårt för ny julmusik - jag får inte samma stämning av en nyskriven jullåt som av de där som man har lyssnat på sedan man var liten. Det finns förstås några undantag, men de är rätt få. Jul, jul, strålande jul och O helga natt är väldigt svårslagna som stämningshöjare.
 
6. Jag köper inte på mig alla julmagasin som kommer i min väg. Det här kommer kanske som en chock för den som hänger mycket i julbloggsvärlden, eftersom julmagasinen alltid är väldigt efterlängtade. Det är jättemysigt med julmagasin, men jag brukar nöja mig med Allers (kanske eftersom den kommer först, eller kanske för att den alltid har funnits med) och ibland Amelia Jul, om den ser extra lockande ut. Ibland får jag 101 idéer eller Stora juljournalen av någon i min närhet, och då blir jag förstås jätteglad, men jag köper oftast inte dem själv. 
1 Sofies julblogg:

skriven

Jag har aldrig köpt ett julmagasin. Visst kliar det lite i fingrarna när jag ser "alla andra" julbloggare göra det. Men det finns ju så mycket på nätet, och har inte lust att köpa reklam. ;)

Svar: Wow, vilken bedrift! :D Men du har helt rätt, det är väldigt mycket reklam och det är sällan något man inte har sett på Pinterest eller liknande :)
Jul hos Linda

Kommentera här: