Sex juliga saker ni (kanske) inte visste om mig1. Jag skulle aldrig kunna resa bort över jul, inte ens på juldagen eller annandag jul. Att fira jul under palmerna är absolut inget för mig. Jag skulle eventuellt kunna tänka mig att fira jul i något lappländskt vinterlandskap, men bara om hela familjen och alla traditioner får följa med.
 
2. Starkvinsglögg är inte gott. Har faktiskt överlag lite svårt för varma, alkoholhaltiga drycker. Jag har bara smakat Blossas årgångsglögg en gång, och då var det flaskan som fick mig på fall. 2013, Dalecarlia. Himla snygg ljusstake. 
 
 
Hittade bevismaterial i bloggarkivet. 2013 smakades det på årgångsglöggen, hasn't happened since.
 
3. Risgrynsgröt är inte något jag gillar. Det har blivit lite bättre - jag kan definitivt äta det om det serveras, men det skulle aldrig falla mig in att äta det som julfrukost eller julaftonslunch. Det värsta jag vet är när nån säger att det finns efterrätt, och så är det gröt? HERREGUD, snacka om antiklimax. Där sitter man liksom och väntar sig något gott, jamen det är ju december så man kanske hoppas på choklad, och så är det gröt? Nej jävlar. Jag vet inte om det här är en grej i Sverige, men i Finland kan det definitivt hända att man blir serverad risgrynsgröt som efterrätt, och då menar jag inte med grädde och frukt eller bär. Möjligen med plommon- eller russinkräm (vilket för övrigt är väldigt gott).
 
4. Jag har aldrig varit på julmässa i kyrkan. (Heter det ens julmässa? Jag har alltså aldrig varit i kyrkan under julhelgen.)
 
5. Jag drömmer om att någon gång ta ledigt hela december. Jag känner starkt att jag hade uppskattat det minst tio gånger mer än sommarsemester.
 
6. Jag har stenkoll på julklappshandlingen. Jag har ett seglivat Exceldokument som hängt med sedan 2012. Där skissar jag upp en budget och planerar vad alla ska få och vem jag ska köpa till, med hjälp av den enklaste tabellen man kan tänka sig. Sedan markerar jag köpta julklappar med grönt, de halvfärdiga med gult och de oinhandlade med rött. Jag tycker att det är väldigt praktiskt eftersom jag brukar glömma vad jag köpt föregående år, och då kan det ju vara bra att kika in och konstatera att mamma kanske faktiskt inte behöver få muggar tre år i rad. Nedan ser ni det avslutade julklappsfixet år 2014. 
 
 
Stay tuned för del två!
1 Anonym:

skriven

Gillar exceldokumentet! /Johanna https://johannasjulblogg.blogspot.com

Svar: Det är väldigt smidigt, och kul att se vad man köpt för flera år sen :)
Jul hos Linda

Kommentera här: