Önskelista 2017

Även om det är roligast att ge fina presenter till sina nära och kära kan jag ju inte sticka under stolen med att det är rätt roligt att  paket också. Här kommer några saker jag inte skulle tacka nej till att hitta under granen! (Eller att få i födelsedagspresent en vecka före jul...)
 
 
1. Är ute efter ett snyggt blickfång i form av en matta till vårt vardagsrum. Denna kommer från Finarte och heter Mombasa.
 
2. Älskar Rörstrands serie Mon Amie, och gräddsnäckan har jag inte sedan tidigare.
 
3. Den här mattan kanske också skulle funka i vardagsrummet? Jag har inte lyckats bestämma mig ännu, så därför finns det fyra (!) tuffa mattor på den här önskelistan. Den här kommer också från Finarte och heter Huvila.
 
4. Påslakan behöver man alltid, och gult är en av mina favoritfärger. Detta set kommer från Finlayson, vill minnas att det heter Pampula (borde också finnas i svart).
 
5. Våra visp- och bakskålar kommer från Biltema och har sett bättre dagar, så nu skulle jag gärna ersätta dem med detta fina Margretheset från Rosti.
 
6. Årets vintermuminmugg är ju så fin!
 
7. Jag vill gärna utöka min samling djuptallrikar från Marimekko.
 
8. Bra böcker är alltid välkomna i julklappssäcken! History is all you left me av Adam Silvera ska vara jättebra.
 
9. Rörstrands Mon Amie-serveringsskål finns inte heller i min samling, och den är riktigt snygg!
 
10. Ännu ett mattalternativ till vardagsrummet. Den här finns bland annat på Ellos.
 
11. Aarikka har en så fin, ny färg i sitt sortiment. Äppelblom heter den fina nyansen av rosa, och den här lilla ljushållaren hade passat finfint i mitt hemmakontor.
 
12. Cliniques Moisture Surge-gel är en av de mest återfuktande krämerna jag provat, guld att använda efter bastu och dylikt. Min börjar ta slut, så en ny skulle ju inte sitta fel.
 
13. Okej, sista mattan för den här önskelistan..! Den här kommer också från Finarte och heter Tilkkutäkki (lapptäcke). 
 
14-18. Mer bra böcker! Poesi (Rupi Kaur), skräck (Mats Strandberg) och ungdomslitteratur (Sara Bergmark Elfgren, Klara Krantz och Johanna Lindbäck). 
 
19. Nya kuddfodral gör också underverk för vardagsrummet. Detta kommer självklart från Marimekko.
 
Lång lista, puh. Men muminmuggen, en matta och några böcker definitivt står högst upp!