Netflixtips: A Wish for Christmas

Det är konstigt med julfilmer. De lyder under ett helt annat regelverk. När jag ser på film i vanliga fall vill jag gärna ha dramatik och oförutsägbarhet, men när jag sätter igång en julfilm kan jag verkligen uppskatta att jag redan på förhand vet hur den kommer att sluta. Miljön är A och O. Det ska gärna vara riktiga vinterlandskap eller livliga gator med julbelysning, mycket pynt och värme. Dessutom vill jag inte att filmen ska vara så hänförande att jag inte kan gå ifrån tv:n eller pyssla lite samtidigt.
 
En julfilm vill jag också kunna umgås framför, och den får gärna återkomma år efter år. Det finns en del filmer jag inte vill se redan i oktober (typ Polarexpressen, Ensam hemma och Elf) för att de är så djupt förknippade med december för mig att jag liksom är rädd att förstöra deras magi, andra skulle jag obekymrat kunna se på sommarsemestern. Netflix är en guldgruva för julfilmer i den sistnämnda kategorin, och filmen A Wish for Christmas fyller alla mina krav.
 
Bildresultat för a wish for christmas
 
A Wish for Christmas, en Hallmark-produktion från 2016 (fanns på Netflix redan då), handlar om Sara vars chef stjäl hennes marknadsföringspitch och tar åt sig äran för hela idén. På företagets julfest stöter Sara på en jultomte som ger henne en tidig julklapp: en önskan som uppfylls för 48 timmar.
 
Miljöerna är varma och vita, christmas cookies dekoreras, granen kläs, julsånger sjungs, kärlek uppstår - jamen ni hör ju, supermysigt och förutsägbart! Jag har nu sett den två år i rad och både pysslat och ätit framför den. Den kan såklart inte jämföras med klassikerna jag nämnde tidigare (vore liksom inte riktigt rättvist att jämföra den med Äntligen hemma), men i sin klass är den definitivt värd 5/5 jultomtar.
 
Bildkälla
1 FiasJul:

skriven

Jag håller med dig, jag älskar Hallmarks julfilmer! De är förutsägbara och skådespelarna kanske inte är de bästa, men den juliga miljön, musiken, kärleken, och all julbelysning gör allt. Bäst är de filmer där det är riktig snö, massa belysning, bra musik och massor av julstämning👍🏻🎅🏻😊

Svar: Eller hur! Åh, kan inte Hallmark göra en tv-serie på temat jul liksom :D
Jul hos Linda

2 Julpussar:

skriven

Tack för tipset! Lägger den till min "att-se-lista"!

Svar: Så lite så! Vad bra :)
Jul hos Linda

3 Felli:

skriven

Oj härligt! Tar alltid gärna emot filmtips till julen när man redan sett sina favoriter en par gånger på repeat under december :D

Svar: Yes, nya julfilmer behöver man alltid :D
Jul hos Linda

Kommentera här: