Årets julkort: broderade granar

Här i stugan är julkortsfixet igång på riktigt nu! Jag har, efter att ha pinnat gud vet hur många fina kort, bestämt mig för ett upplägg som jag verkligen gillar - i år blir det broderade gröna granar på vit och naturfärgad kartong. Idén har jag fått HÄRIFRÅN
 
 
Efter att ha ritat två mallar och stuckit hål på kartong tills mina fingrar nästan blödde kom jag äntligen (bättre sent än aldrig) på att det kunde vara smart att ha en bit frigolit under kartongen. En nål med någon slags bekväm ände kan också vara bra. Jag använde en quiltnål (= en knappnål modell större), men man kan också till exempel sätta lite häftmassa i änden på en vanlig synål. 
 
 
Det blev två olika sorters granar på två olika bakgrunder. Jag stack ut färdiga hål i ungefär tjugofem kort, så får jag fortsätta om jag kommer på några fler jag vill skicka julkort till i år.
 
 
Sedan är det bara att börja sy! Då känner man sig typ 10 år gammal. (Vet inte om ni brukade brodera i papper när ni var små, men jag hade i alla fall ett par sådana handarbetskit som jag förmodligen aldrig blev färdig med...) Jag använde mig av en överbliven garndocka (DMC) i perfekt grangrön färg. 

 
Det syns inte jättebra här, men jag gjorde en stjärna i toppen på min julkortsprototyp. Av lite vanligt guldfärgat papper, bara. Funderar dock på att sy stjärnor i toppen på de övriga, då jag vet att DMC har en helt fantastisk guldtråd! Är man inte förtjust i metallic kan man ju också använda gult papper/garn, eller utesluta stjärnan helt. Granar i skogen har ju faktiskt inget pynt. Sen kan man skriva en liten julhälsning på kortet, eller stämpla en (vilket jag tror att jag ska göra på de flesta). 
 
 
 
 
DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Kommentera här: