Alla kan äta julbord

Igår på min lunchpromenad lyssnade jag på människor som smaskade sill och knäckebröd och drack snaps. Låter det konstigt? Nä, det var förstås bara Lotta Lundgren och Erik Haag som åt (och pratade om) julbord.
 
 
Alla kan äta julbord heter deras julbordsföreställning som de åker på turné med i december, och podden är förstås en marknadsföringskampanj för den. I sex avsnitt (med start igår 23 oktober) äter mathistorieprofilerna alltså sig genom ett traditionellt julbord och berättar om dess historia. HÄR kan man lyssna på podden.
 
Jag har inte sett särskilt många avsnitt av Historieätarna och jag är egentligen inte intresserad av mathistoria, eller ens historia i allmänhet. Jag gillade inte heller julkalendern Tusen år till julafton (förutom avsnitten som handlade om 1900-talets senare hälft). Men jag tycker om poddformatet, jag älskar julbord och jag tycker att Lotta Lundgren och Erik Haag är superba berättare - så jag gillar faktiskt det här! Längtar redan till avsnittet om sötsakerna.
 
Jag får lov att tacka bloggen  Mer jul som gjorde mig uppmärksam på att det äntligen finns en jul(mats)podd. Om man bara kunde få en Hallmark-producerad, cheesy tv-serie om julfirande så vore väl mitt liv fulländat.
1 Matilda:

skriven

Åh tack för tips, måste ta och lyssna! Jag själv älskar Historieätarna och Tusen år till julafton, podden måste ju bara vara bra!

Svar: Då låter detta absolut som något för dig! :)
Jul hos Linda

Kommentera här: