Helgens små julinköp: sötsaker och billigt julklappspapper

Just nu ligger jag i sängen och lyssnar på andra avsnittet av podden Alla kan äta julbord. Och knaprar smärtstillande pga. extrem värk i revbenen, men det ska vi inte prata om nu - jag tycker att vi kan fokusera på helgens julspaning i stället.
 
 
Det blev saffransgifflar (om ni tycker att påsen ser lite tom ut så beror det på att den är så gott som tom vid det här laget...) och årets smak av juleskum: lingonskum. Har inte smakat ännu så kan inte säga om det är en hit eller ej, men förmodar att den är semigod åtminstone.
 
 
Jag försöker ju att inte köpa julklappspapper alls eftersom jag i slutändan max använder en eller två hela rullar och dessutom har skåpet fullt med restbitar (efter ett gediget samlande i många år), MEN när Ica Maxi har finfina papper av god kvalitet för 10 kronor styck så kan jag inte stå emot. Det går bara inte. Jag tänker mig att årets julklappsinslagningstema får bli hjärtan.

Winter wonderland

Snön har regnat bort. Mitt magiska vinterlandskap har försvunnit och jag saknar det även om jag vet att det var oundvikligt. Vilken tur att bilderna består, så att man kan drömma sig tillbaka. Jag tycker att vi gör det nu direkt.
 
 
 
 
 
 
Hoppas, hoppas att vi får en vit jul i år!
 

Ett foto i timmen: julspaning i Umeå

 DEL 5 AV 13
 
Lördagen den 28 oktober
(Du hittar alla inlägg HÄR.)
 
Vad är detta? Jo, varje lördag tar jag (ungefär) ett foto i timmen. Dessa bilder presenteras i ett blogginlägg varje söndag fram till jul. En nedräkning och ett av mina favoritbloggkoncept i en kombo, helt enkelt!
 

 
 
 
6:36 sitter jag i bilen på väg mot Wasaline tillsammans med sambon och hans mamma och mormor. Kolsvart och regnigt är det förstås.
 
 
8:53 har jag haffat ett bord ombord och sitter och jobbar. Som vanligt med Spotifylistan Deep Focus i öronen. Jobbmode on, känner jag varje gång jag trycker på play.
 
 
11:58 har vi ätit lunch och druckit te och väntar otåligt på att anlända till Umeå.
 
 
14:15 hänger jag på Ica Maxi, fotograferar julsaker och köper julklappspapper, must och godis.
 
 
15:42 kikar jag på doftljus och fejkamaryllisar på H&M Home.
 
 
16:23 blir det glasspaus på The Honey Comb och sen väljer jag ut en födelsedagspresent (som jag inte ska få förrän om en och en halv månad, den väntan alltså).
 
 
19:09 äter vi skärgårdbuffé ombord på Wasaline. Sedan är batteriet i min mobil slut och det blir inga fler bilder. Hänger på båten tills klockan är 23:30 och sedan sover jag i passagerarsätet tills vi är hemma igen. Det har varit en väldigt intensiv lördag!